Dramatism până la final. U-BT Cluj-Napoca a luptat eroic, dar a cedat în fața italienilor de la Reyer Venezia

În cadrul etapei a treia a grupelor EuroCup, Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca a găzdui marți seara, 25 octombrie, duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și formația italiană Umana Reyer Venezia, în urma căruia oaspeții s-au impus cu scorul de 80-85, după ce au condus campioana României pe toată durata partidei.

SCORUL PE SFERTURI: 18-21 / 15-19 / 18-19 / 29-26

Primul sfert dintre cele două formații s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cu o ușoară dominare a lui U-BT Cluj, care s-a aflat în permanență la conducere pe tabelă. Meindl a desprins-o U la 12-8 cu o aruncare de trei puncte, dar o minge pierdută în apărare le-a oferit oaspeților șansa de a se apropiat la un punct și chiar să preia conducerea prin două libere transformate (12-13). Nu a durat mult, iar alb-negrii au revenit din nou la conducere.

Cu două minute și 20 de secunde înainte de finalul primului sfert, rezultatul era 14-14, iar o treiță a desprins-o pe Reyer la 15-17, însă Patrick Richard a înscris tot de la mare distanță și și-a readus echipa în avantaj, iar italienii au încheiat primul sfert cu un avantaj de trei puncte (18-21). Meindl și Taylor au fost principalii marcatori pentru U-Banca Transilvania, cu 7, respectiv 4 puncte, în timp ce din tabăra adversă cei mai eficienți pe tabelă au fost Spissu (8 puncte) și Willis (6pct), după primele zece minute.

Oaspeții au continuat să se mențină la conducere și în sfertul secund, 22-26, trupa lui Silvășan nu a reușit să își găsească luciditatea și concentrarea. Venezia a profitat de ratările în lanț ale gazdelor și lipsa de eficacitate sub panou și s-a desprins la 12 puncte diferență (22-35). Silvășan a simțit momentul mai puțin bun pentru clujeni și a cerut time-out. Și publicul a încercat să își împingă favoriții din spate cu încurajări, iar Cățe a scuturat plasa de sub panou – coș cu fault – și scorul a devenit 25-35.

U-Banca Transilvania a avut un moment bun al jocului pe finalul sfertului doi, intrând la pauza mare cu o diferență de 8 puncte pentru italieni (33-40).

Oaspeții italieni au continuat să se mențină la conducere pe tabelă, menținându-și o diferență de 10 puncte pe tabelă (41-51), iar Stipanovic a sunat revenirea pe tabelă cu șase puncte consecutive care au apropiat-o pe U-BT la șase diferență (45-51). Greșelile în lanț, pasele greșite și ratările succesive ale gazdelor le-au permis italienilor să se distanțeze din nou la zece puncte diferență (45-55).

Sfertul trei s-a încheiat cu scorul de 51-59 pentru Reyer Venezia, alb-negrii nereușind să se impună în fața oaspețior, astfel că ân ultimul act al meciului, U-BT Cluj va avea de recuperat 8 puncte diferență. Patrick Richard a mai adăugat două puncte în contul Universtății, iar Stipanovic i-a apropiat pe alb-negri la patru puncte diferență (57-61). Publicul clujean a simțit forma bună a trupei lui Silvășan și i-a încurajat frenetic. Ospeții au înscris o aruncare de trei, iar pe contraatac Meindl a bifat o aruncare de trei care a menținut avantajul de patru puncte (60-64).

Aruncările de trei puncte au fost cheia acestei victorii ale italienilor la Cluj, oaspeții având o eficiență mult mai mare la acest capitol, în timp ce U-BT Cluj a avut probleme serioase la finalizare. Umana a revenit la o diferență de 9 puncte (62-71). Jordan Taylor a înscris trei puncte importante, urmată de încă o aruncare de la mare distanță transformată care a aruncat sala în aer (68-73), dar Venezia a adus liniștea prin același procedeu și a mai pus trei puncte în cont. Același Taylor a mai reușit încă trei puncte, iar o recuperare perfectă a gazdelor l-a adus pe Stipe în situația de a înscrie alte două puncte și ecartul s-a redus, din nou, la cinci (73-78). Patrick Richard a transformat două libere și diferența a devenit la trei puncte.

Cu 34 de secunde înainte de final, U_BT Cluj s-a apropiat la două puncte (78-80), cu o aruncare liberă din două transformată de Meindl, dar până la final, nu a mai reușit să întoarcă soarta jocului pe finalul unui meci incandescent, iar Reyer Venezia s-a impus, la limită, cu scorul de 80-85, și a obținut primul succes în EuroCup.

În urma acestui eșec, Clujul rămâne pe poziția a 8 a clasamentului Grupei A.

Următorul joc oficial pentru U-BT Cluj va fi tot în EuroCup, miercuri, 2 noiembrie, în deplasare, în Lituania, pe terenul formației Lietkabelis, de la ora 19:00.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *