„U” Cluj începe returul sezonului regular cu vizita FCSB-ului! „Șepcile roșii” nu i-au mai învins pe roș-albaștrii de 15 ani. Neagoe: „Îmi doresc foarte mult să câștigăm”

Luni, 31 octombrie, de la ora 21:00, Universitatea Cluj va primi vizita formației FCSB, în primul meci al returului sezonului regular, confruntare care trage cortina peste etapa a 16-a a Superligii.

Pentru alb-negrii este al treilea joc oficial consecutiv pe teren propriu, iar la precedenta întâlnire a celor două formații rezultatul a fost de 1-1, pe Arena Națională, Adrian Bălan reușind să puncteze pentru elevii lui Eugen Neagoe.

„U” Cluj, fără victorie cu FCSB de 15 ani

Ultimul succes al Universității Cluj în fața adversarilor de luni seara a fost în 2007, pe vechiul stadion „Ion Moina”, marcând atunci pentru clujeni jucătorii Nemanja Jovanovic și Dorin Goga, meciul încheindu-se 2-1.

Elevii pregătiți de Nicolae Dică sunt pe o pantă ascendentă în campionat, urcând pe loc de play-off după patru victorii consecutive și acumulând 20 de puncte, dim 5 victorii, 5 remize și 3 eșecuri.

„U” Cluj vine după două înfrângeri la rând, încheind turul sezonului regular pe loc direct retrogradabil, cu un total de 14 puncte (3 victorii, 5 remize, 7 înfrângeri), astfel că trupa lui Neagoe are nevoie cu disperare de cele trei puncte pentru a ieși din zona fierbinte a clasamentului.

Tehnicianul formației FC Universitatea Cluj a prefațat partida cu FCSB, în cadrul unei conferințe de presă premergătoare.

„Știm că jucăm în compania unei formații puternice, una dintre cele mai puternice din campionatul nostru. FCSB-ul are jucători de mare calitate și foarte tineri. Nu va fi deloc un joc ușor pentru noi, dar nici pentru ei nu va fi ușor. Va trebui să muncească foarte mult la partida de luni seara.

Sigur, mi-aș dori să câștigăm pentru că sunt foarte importante cele trei puncte pentru noi. În același timp mi-aș dori să facem un joc frumos și acele puncte să fie meritate și, mă repet, mi-aș dori să nu mai fie greșeli de arbitraj”, a declarat Neagoe.

Neagoe vrea să întrerupă FCSB-ului seria de victorii

„Și dacă și-au găsit cadența, pot să o piardă luni seara și îmi doresc acest lucru. Vreau ca suporterii noștri să fie mândri de noi, de modul cum arătăm la fiecare joc. Îmi doresc să câștigăm nu doar pentru că jucăm împotriva FCSB-ului, ci pentru că sunt foarte importante cele trei puncte.

Așa vom proceda la fiecare joc. Ei sunt într-o formă destul de bună în campionat, au reușit să câștige ultimele jocuri, dar asta nu înseamnă nimic astăzi și vom vedea luni cum se vor prezenta chiar dacă și-au odihnit câțiva jucători în meciul cu Anderlecht.

Și CFR Cluj și-a menajat jucătorii în Cupă și au reușit apoi să câștige cu noi în campionat din acea greșeală cu al doilea gol din penalty. N-a fost nicio diferență, ba dimpotrivă, jucătorii noștri au arătat destul de bine și fizic și sunt convins că așa vor sta lucrurile și luni seara„, a mai precizat Neagoe.

Experiența jucătorilor lui „U” Cluj, un atuu în duelul cu FCSB

„Am mare încredere în băieți și le-am spus acest lucru. Fiindcă sunt jucători de calitate, cu experiență mare, trebuie să eliminăm acele momente pe care nu ni le dorim, acele greșeli pe care le facem în timpul jocului și atunci totul o să fie în regulă”, a mai sustinut antrenorul.

Probleme de lot ale Universității înaintea duelului cu roș-albaștrii

„Avem ceva probleme de lot. Vom vedea duminică cum vor sta lucrurile și aici mă refer la Remacle, pentru că ieri nu s-a antrenat, a fost puțin răcit, bine că nu are Covid. Purece a revenit și el în lot, astăzi s-a antrenat normal. Ambii vor face parte din lot dacă și zilele viitoare se vor antrena bine.

Fulop are semne pe picior, mă bucur că nu s-a întâmplat nimic grav cu el, putea să se aleagă cu o accidentare destul de serioasă. Este bine, se antrenează normal. Din păcate pe Ely Fernandes nu ne vom putea baza. Sperăm ca în meciul de la Craiova să-l avem și pe el și după aceea și pe Romeo„.

Confruntarea dintre Universitatea Cluj si FCSB începe la ora 21:00, pe Cluj Arena, iar meciul va fi televizat Digisport, Prima Sport și Orange Sport.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *