Simone Tempestini a câștigat al 7-lea titlu de campion național de raliuri: „A fost cel mai muncit”

Echipajul de la Napoca Rally Academy, format din Simone Tempestini și Sergiu Itu, s-a impus în ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, TESS Rally Brașov 2022, și a obținut al 7-lea titlu de campion. 

Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2 Evo) a câştigat categoric ultima etapă a sezonului, pilotul de origine italiană încheind pentru al cincilea an consecutiv pe prima poziţie în clasamentul general. Cu şapte titluri, Simone Tempestini l-a egalat pe legendarul Ludovic Balint, şi este la doar unul singur de recordul lui Titi Aur, precizează site-ul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

„7 . Sunt titlurile de Campion National pe care le-am câștigat pana la momentul de fata in Campionatul National de Raliuri, ultimul fiind din punctul meu de vedere cel mai muncit, si asta nu neaparat pentru ca ne-a fost greu pe probe, dar pentru ca la începutul anului, obiectivul nostru, al echipei mele, de oameni, a fost cel de a ne concentra in a reprezenta Romania cat mai bine in Campionatul European de Raliuri si de a ne da șansa sa devenim mai buni ca echipaj, iar eu ca pilot si ca om participând la curse la cel mai înalt nivel si învățând in continuare cat de frumos si greu poate fi acest sport complex.

Lucrurile nu au început conform planului si una dintre etapele mele preferate din Campionatul European de Raliuri, raliul din Portugalia, a însemnat un eșec din punct de vedere sportiv dupa un abandon din cauza unei greșeli de-ale mele de pilotaj, dar și o greutate financiara pe care chiar si pana la momentul de fata am dus-o pe umeri si nu ne-a ajutat in provocările noastre.

Recunosc, in acel moment, m-am gândit ca având așa un început, poate ar fi fost bine sa rămânem concentrați doar pe ce ne era mai la îndemână, adică doar CNR, fara sa ne complicam prea tare. Dar da, ar fi fost ușor.

Însă si datorită celor apropiați mie am găsit motivațiile sa reacționam si sa mergem mai departe. In paralel, ne-am bucurat de fiecare etapa la care am participat in CNR. Cred ca este primul an, dupa foarte mult timp, la care am luat startul la toate etapele din Campionatul National de Raliuri. Am simțit ca a fost un sezon plin de emoții pentru mine, pentru noi, pentru ca la începutul lui ne-am gândit ca am putea sa ne asumam si faptul de a nu ne lupta pentru victorie cu atât de multa determinare cum am făcut de fapt, pana la urma.

Asta, având in vedere obiectivul pe care ni-l propusesem la începutul anului. (…) In final, acest titlu este pentru mine un motiv de bucurie fiindcă am tras cu toții foarte mult ca sa devină posibil, si apoi al nostru. Așa ca da, vreau sa mulțumesc fiecărui om in parte care ne-a susținut in acesta provocare frumoasă. Este titlul vostru. Mulțumim si pentru sprijinul pe care l-am simțit din partea voastră, aici. Si mersi frumos pentru extra motivație!”, a scris Simone Tempestini pe Facebook.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *