CFR Cluj, victorie confortabilă în fața unei formații a Craiovei fără antrenor. FCU nu a avut nicio șansă în Gruia

CFR Cluj s-a impus fără prea mari probleme în fața lui FCU Craiova, în cadrul etapei cu umărul 17 din Superliga. Cu aceeași echipă folosită ca în victoria contra lui Ballkani, elevii lui Dan Petrescu au reușit să practice un fotbal frumos, care a adus și rezultate, dovadă și scorul de 3-1. Echipa vișinie a avut emoții doar șase minute, după golul marcat de oaspeți prin George Ganea, dar reușita lui Yeboah a făcut ca cele trei puncte să rămână în Gruia.

Dan Petrescu a continuat să își folosească cea mai bună formulă chiar dacă meciul de joi cu Ballkani, deși a fost unul extrem de solicitant atât pe plan fizic, cât mai ales pe plan mental. Cu toate acestea, clujenii au început bine partida din Gruia, cu o primă ocazie a lui Emmanuel Yeboah în minutul 4. Ghanezul a finalizat o fază creată de Muhar, care l-a lansat în adâncime pe Braun, iar înlocuitorul lui Camora de pe flancul stâng al defensivei, a centrat pentru atacantul de 19 ani, care a șutat peste poarta lui Robert Popa. Replica oltenilor a fost palidă. William Baeten și-a încercat norocul de la distanță, dar balonul a mers mult peste poarta lui Scuffet.

Yeboah și Janga combină pentru primul gol

La finalul primului sfert de oră, ardelenii au reușit să deschidă scorul printr-o combinație de efect între Yeboah și Janga. Primul a rămas într-o poziție perfectă pe flanc, iar centrarea acestuia a fost perfectă pentru vârful din Curacao, care a marcat al doilea său gol pentru CFR.

Yeboah și-a continuat seara în forță, finalizând în minutul 19 cu un șut plasat în bară dintr-o poziție ideală. Janga a mai încercat o dată la colțul scurt, de data aceasta din corner și printr-o lovitură de cap, fără reușită însă. În minutul 29, Aurelian Chițu a pus în pericol poarta clujeană reușind să se infiltreze printre cei doi fundași centrali ai campioanei, dar șutul acestuia a fost deviat în bară de către Yuri.

Dacă nu a fost 1-1, s-a făcut 2-0. În minutul 34, Cristi Manea s-a aflat la finalul unei pase lobate a lui Deac iar internaționalul român a șutat cu sete, fără vreo șansă pentru Popa. Karlo Muhar putea să pună cireașa pe tortul unei reprize perfecte când, în minutul 41 a lansat o veritabilă rachetă de la 25 de metri care a izbit încheietura barelor. Până la intrare la cabine, și Juan Bauza a nimerit bara cu un șut la firul ierbii care l-a păcălit pe Scuffet.

CFR nu a ridicat piciorul de pe accelerație nici în repriza secundă. În minutul 52, Claudiu Petrila a avut o acțiune în viteză prin care a driblat doi adversari după care l-a găsit excelent în careu pe Yeboah, care a șutat din prima, pe lângă. La doar câteva minute, Scuffet a fost la post în fața lui Baeten care a rămas singur cu portarul italian după o deviere nefericită a defensivei clujene.

Contrar cursului jocului, FCU Craiova a reușit să reducă din diferență prin fostul jucător al CFR-ului, George Ganea. Acesta a încheiat un contraatac finalizând din interiorul careului mic în minutul 61. Manea a fost și el aproape de dublă în minutul 80 când șutul puternic al acestuia din marginea careului a fost parat de Popa. Până la finalul meiului Andrei Burcă, s-a apropiat și el de golul 4, dar portarul oltenilor a fost la post.

Yeboah, la cel mai bun meci al sezonului

Nu a trecut mult până ca Yeboah să restabilească avantajul de două goluri. În minutul 67, tânăra speranță a lui Dan Petrescu a lovit din prima un balon oprit cu pieptul de Ciprian Deac, iar voleul din marginea careului a scuturat plasa porții lui Popa. Până la fluierul final, CFR a continuat să preseze poarta adversă, dar golul cu numărul 4 nu venit.

Cu această victorie, CFR Cluj revine pe podiumul Superligii, acumulând 31 de puncte. Următorul meci pentru feroviari va avea loc joi, 10 noiembrie în cadrul etapei a doua din grupele Cupei României împotriva echipei CSC Dumbrăvița.

Meciul se va juca în Gruia fiindcă, divizionara secundă nu are infrastructura necesară pentru organizarea unui meci cu nocturnă.

Echipele de start:

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Braun – Boateng, Muhar, Deac – Yeboah, Janga, Petrila
RezerveBălgrădean – R. Bălan, Kolinger, Cvek, Roger, Bîrligea, Vito, Malele
Antrenor: Dan Petrescu

FCU CRAIOVA: R. Popa – Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert – Asamoah, Achim – Baeten, Bauza, Van Durmen – Chițu
Rezerve: Mogoșanu – R. Grigore, Dr. Albu, Marquet, Bahassa, Sidibe, G. Ganea, Blănuță, G. Iancu
Antrenor: Dan Vasilică

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *