Dan Petrescu: „Noi suntem campioni! În loc să ne faceți favoruri ne faceti invers!”

Dan Petrescu, antrenorul campioanei României, CFR Cluj, a vorbit la finalul meciului cu Dumbrăvița din Cupa României, câștigat cu 5-0 în cadrul etapei a doua.

Ce meci de cupă mai este ușor in România sau în lume? Știam că nu o sa fie ușor. Pe partea ofensivă însă, adversarii, în afară de ocazia de prin minutul 80 nu au avut alte șanse.

Cred că am tratat cu superficialitate unele faze , în special în prima repriză, la pauză nu puteam să le spun jucătorilor că îi iubesc. Ce voiați, să le dau cadouri? Le-am zis adevărul. Bîrligea a reușit ceva senzațional, nu îmi amintesc un hattrick atât de rapid, defapt nu îmi amintesc de un hattrick dat de cineva de la CFR.

V-am zis că e jucător extraordinar. Dacă e sănătos, e jucător potențial de echipa națională. Dacă marcam goluri și în prima repriză cred că le dădeam mult mai multe în a doua”, a declarat Petrescu.

„Bursucul” revoltat că toate meciuri din cupă le dispută în deplasare:

Nu e corect că tot jucăm în deplasare . Trebuia să se tragă la sorți. Nu știu dacă știți dar în Anglia se trage la sorți la cine acasă se joacă.  Eu nu înțeleg de ce tot trebuie să mergem in deplasare.

Noi suntem campioni, în loc să ne faceți favoruri ne faceți invers! Nu e normal. Ar trebui să se joacă pe teren neutru sau să se tragă la sorți.  Dacă s-ar ti tras la sorți și picam sa jucăm toate meciurile in deplasare nu ziceam nimic”.

Antrenorul a prefațat pe scurt și meciul de luni cu ultima clasată, Mioveni:

Meci foarte greu, sper să facem un meci bun. Să câștigăm e cel mai important. Am încercat să odihnesc cât mai mulți jucători azi. Avem accidentați. Mioveni se va apăra și va încerca să ne prindă pe contraatac”.

Tudor Moisa

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *