Edi Iordănescu acordă încredere tinerilor convocați la Echipa Națională: „Trebuie să înțeleagă mesajul meu puternic, să reprezinte cu bine tricoul naționalei!”

Selecționerul Edward Iordănescu a prefațat meciurile amicale ale acestei luni la conferința de presă premergătoare partidei cu Slovenia de pe Cluj Arena. Acesta a pus accent pe selecția inedită pe care a efectuat-o, două treimi din lot fiind jucători din campionatul intern. Selecționerul a ținut să mulțumească echipelor din Superligă pentru deschidere și solidaritate.

”Vrem să facem un joc bun și un rezultat care să bucure publicul. Este un moment special, pentru că am trăit aici momente unice profesional, dar și alături de familie.

Media de vârstă este scăzută, sub 24 de ani, posibil 10 debutanți. Am avut multe probleme cu cluburile din străinătate care s-au opus. Plus probleme medicale cu care ne-am confruntat, unele grave. Neavând posibilitatea de a apela la nucleul principal al echipei naționale, am adus jucători cu anumită experiență și ne-am completat lotul cu jucători tineri și foarte tineri. Ne-am uitat către jucătorii tineri care pot reprezenta soluții de viitor pentru echipa națională.

Contează rezultatele, acesta este mesajul care contează pentru jucătorii noștri. Să ținem de rezultat, să atragem rezultatul de partea noastră, să continuăm impresia bună din septembrie. Contează mai puțin că nu au venit jucătorii din prima linie, este un mesaj puternic al meu pentru jucătorii tineri din competiția internă. Cluburile au arătat solidaritate cu echipa națională. Tinerii trebuie să înțeleagă mesajul meu puternic, să reprezinte cu bine tricoul naționalei.

Sunt conștient că există riscul să nu-i pot folosi pe toți, dar eu construiesc deja o punte între ei și echipa națională. Să se adapteze, să vină necondiționat la echipa națională, să ”ardă” pentru echipa națională. Și în funcție de rezultat voi încerca să le ofer șansa debutului. Dacă vor fi unii care nu vor juca, vom rămâne cu experiența și cu certitudinea că ușa le este larg deschisă”, a declarat, miercuri, Edi Iordănescu, în cadrul conferinței de presă.

România – Slovenia se joacă joi, 17 noiembrie, de la ora 18:30, pe Cluj Arena.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *