România, eșec în fața Sloveniei pe Cluj Arena! Doar 6000 de spectatori au asistat la amicalul „tricolorilor”

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă cu scorul de 1-2 de către reprezentativa Sloveniei. Meciul amical disputat pe Cluj Arena nu a atras publicul în tribune chiar dacă „tricolorii” nu au mai jucat de 5 ani aici. Slovenii au rezolvat ecuația partidei marcând cele două goluri în doar cinci minute. Golul de onoare a României a fost marcat printr-o execuție superbă de către Denis Drăguș.

Oaspeții au fost aproape de a deschide scorul în minutul 3 după o pasă în spate, greșită a lui Vătăjelu. Atacantul Andraz Sporar nu a reușit, însă, să îl învingă pe Horațiu Moldovan care a ieșit bine și l-a blocat pe sloven. Replica tricolorilor a venit destul de repede.

În urma unui corner, Andrei Burcă a șutat puternic iar execuția fundașului de la CFR a izbit bara porții lui Oblak. Băieții conduși de pe bancă de Edi Iordănescu au continuat să preseze prin șuturi peste poartă ale lui Andrei Cordea respectiv George Pușcaș.

Horațiu Moldovan a mai avut o intervenție bună de data aceasta în fața lui Benjamin Verbic, care a trecut ușor de defensiva României.

Defensiva României, învinsă de două ori în 5 minute

Minutul 26 a adus până la urmă deschiderea scorului. Tânăra speranță slovenă, Benjamin Sesko l-a învins pe Moldovan cu o lovitură de cap plasată excelent pe care portarul Rapidului a atins-o dar nu a reușit să o scoată de pe cadrul porții.

Defensiva noastră a cedat și în minutul 31în urma unei greșeli comise de Răzvan Marin la centrul terenului. Centrarea lui Verbic a traversat întreg careul până la Sporar care a făcut 2-0 cu un șut la firul ierbii. Sesko a fost aproape de dublă pe finalul reprizei, când a fost blocat excelent de Moldovan în situație de „singur cu portarul”.

Repriza secundă a început cu un șut foarte bun de la distanță al nou intratului, Olimpiu Moruțan. Execuția jucătorului de la Pisa a lovit transversala. În minutul 57 Răzvan marin a centrat perfect pentru Cicâldău, dar decarul echipei naționale a dat pe lângă din doar 3 metri.

În minutul 64, „tricolorii” au reușit să reducă din diferență prin Denis Drăguș, care l-a învins pe Oblak cu un voleu plasat perfect la vinclu. Moruțan s-a mai apropiat o dată de gol în minutul 74 când a zguduit bara porții slovene cu un șut năprasnic.

La faza imediat următoare , George Pușcas nu l-a învins pe „goalkeeperul” lui Atletico cu un șut din careul mic. Niciuna dintre echipe nu a mai amenințat în ofensivă iar partida s-a terminat cu victoria Sloveniei.

Foto (c) Mihai Rusu / Silvia Rusu

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *