QATAR 2022. Un nou festival de goluri la Cupa Mondială! Coreea de Sud-Ghana 2-3

Coreea de Sud a început meciul cu un asediu la poarta africanilor însă fără să înscrie. După doar 18 minute raportul cornerelor arăta 7-0 pentru asiatici, lucru surprinzător având în vedere că Portugalia, una din favoritele la câștigarea trofeului, a avut doar trei lovituri de la colțul terenului în meciul cu Ghana.

După o primă jumătate de repriză în care ghanezii nu au reușit să fie periculoși, aceștia au început să echilibreze jocul, deschizând scorul la prima lor mare ocazie prin Salisu (min. 24).

Coreeni au resimțit șocul golului încasat și după alte 10 minute, perioada în care Ghana a pus stăpânire pe joc, veteranul Ayew trimite o centrare perfectă, Kudus îl învinge pe Kim Seung-Gyu și stabilește scorul pauzei, 2-0. Interesant este faptul că după un meci și o repriză sud-coreeni nu reușiseră încă să trimită un șut pe spațiul porții!

Pauza le-a prins bine asiaticilor, în special lui Cho Gue-Sung, care după ce a ratat o ocazie imensă în minutul 53 , nu l-a mai iertat pe Ati-Zigi și a dus scorul la 2-1 în minutul 58 după o lovitură de cap. Același Cho, tot cu o lovitură de cap, a egalat situația după doar trei minute.

Africanii nu s-au speriat de cele 180 de secunde grozave ale adversarilor și au trecut din nou în atac. După o minge care s-a plimbat prin tot careul coreenilor, Kudus a prins un șut bine plasat la nivelul ierbii și reușește dubla (min. 68). 3-2 și fanii ghanezilor încep din nou să danseze în tribune.

A urmat un adevărat asediu al sud-coreenilor, însă portarul celor de la St. Gallen, Ati-Zigi, a scos toate mingile și Ghana a reușit prima victorie după 12 ani la un Campionat Mondial!

Cronică de Tudor Moisa

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *