U-BT Cluj-Napoca își continuă supremația în Liga Națională după o victorie dramatică cu Rapid București!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj s-a impus cu scorul de 77-79, în deplasare, duminică, la București, împotriva Rapidului și își continuă parcursul fără greșeală în Liga Națională.

Elevii pregătiți de Mihai Silvășan au rezistat eroic în partida cu Rapid și s-au impus dramatic, la limită, cu două puncte diferență, scor 77-79, Ștefan Birčević fiind cel care a bifat coșul victoriei alb-negrilor în ultimele secunde.

U-BT Cluj a început extrem de determinată partida de la București și a trecut la conducere încă din debutul ei, conducând cu scorul de 2-7. Rapidiștii s-au trezit și au realizat un parțial de 10-0, iar Milinovac și-a desprins colegii la 16-7. Clujenii au alergat după egalare și au forțat. Venit de pe banca de rezerve, Nemanja Gordić a scuturat plasa de la mare distanță, 28-20, iar Kuti a punctat la rândul său de la mare distanță, 31-25. Din nefericire pentru U-BT, Meindl a fost eliminat în prima parte, iar gazdele au încheiat prima parte cu un avantaj convingător pe tabelă (45-39).

În repriza secundă, Karel Guzman a fost marcatorul de serviciu, reușind o serie de coșuri de la mare distanță, iar Stefan Birčević a a fost și el eficient din spatele semicercului.

În debutul sfertului al treilea, Rapid s-a desprins la zece puncte pe tabelă (54-44), dar forța campioanei României a fost mai mare și a reușit să izbutească egalarea până la 59-59. Victor Sanders i-a trezit pe alb-negri cu un coș de trei puncte, iar finalul a fost unul incendiar, pe muchie de cuțit. Guzman și Bircevic au hăituit defensiva giuleștenior, iar cel din urmă a închis partida și a adus victoria pentru clujeni cu un o reușită în ultimele secundă, iar U-Banca Transilvania a rămas singura formație neînvinsă din acest sezon al Ligii Naționale. 

A fost un meci frumos de privit din punct de vedere al spectatorului. Mă bucur că am reușit să câștigăm, a fost o partidă echilibrată. Nu sunt mulțumit de cum am jucat, nu am fost extrem de disciplinați și nu am reușit să facem de multe ori ceea ce ne-am propus. Victoria este victorie, ne-am menținut în joc până la final, iar ultimul tip-in ne-a adus victoria.

Mergem mai departe, ne vom recupera cât mai bine pentru deplasarea din Turcia„, a declarat antrenorul Mihai Silvasan la finalul jocului.

A fost un meci greu, nu am început prea bine. În primul sfert nu ne-am concentrat așa cum trebuia. Pe parcurs ne-am revenit și a existat șansa să înscriu acel coș. Mă bucur că am câștigat, rămânem pe primul loc în conferință„, a declarat Stefan Birčević.

Următorul joc oficial pentru U-BT Cluj-Napoca va fi în Turcia, în EuroCup, cu Bursaspor, miercuri, 30 noiembrie, de la ora 18:00, în cadrul etapei a 6-a.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *