QATAR 2022. Victorie de palmares pentru Tunisia

Tunisia a întâlnit în ultima etapă a grupelor Campionatului Mondial selecționata Franței. Franța, deja având primul loc asigurat în grupă, a aliniat un prim 11 experimental: șase debutanți la această ediție și doar trei jucători, din restul de cinci, care au fost titulari în cel puțin unul din precedentele două meciuri.
Africanii, singurii pentru care avea miză acest meci, au început în forță și au deschis scorul în minutul 8 prin Nader Ghandri, însă golul a fost anulat pe motiv de offside. Tunisia a continuat să fie echipa mai periculoasă în prima repriză, însă la cabine s-a intrat cu scorul de 0-0. Un lucru de remarcat e faptul că Franța nu a trimis niciun șut pe poartă în prima repriză.

Începutul de repriză a doua a oferit un meci echilibrat, Tunisia încercând să găsească drumul spre golul care ar fi putut să îi califice în optimile competiției, iar Franța replicând prin experiență și prin siguranța jocului oferită de valoarea jucătorilor.

Minutul 58 a adus deschiderea scorului, vedeta Tunisienilor, Khazri, reușind să îl învingă pe veteranul Mandanda.

A urmat un iureș al francezilor, Griezmann aducând egalarea abia în minutul 90+8. La puțin timp după ce francezii au egalat, arbitrul a fluierat finalul partidei. Au urmat însă scene incredibile. În timp ce jucătorii de pe bancă și staff-ul tehnic erau deja pe teren, arbitrul a fost chemat, de către cei din camera VAR, să revadă faza. Acesta a decis să anuleze golul pe motiv de offside, iar meciul se termină 1-0 pentru Tunisia. Rezultatul din meciul Australia-Danemarca nu le-a fost favorabil africanilor, astfel victoria contra Franței rămâne doar una de palmares pentru tunisieni.

Tudor Moisa

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *