QATAR 2022. Argentina și Polonia își prelungesc șederea în Qatar. Calificarea polonezilor s-a decis la un gol distanță de Mexic!

Miercuri seara, de la ora 21:00, au avut loc ultimele meciuri din grupa C a Campionatului Mondial: Argentina întâlnea Polonia, în timp ce Mexic avea duel cu Arabia Saudită. Având în vedere că toate cele patru componente ale grupei aveau șanse de calificare înaintea ultimei etape, ne puteam aștepta la un deznodământ „pe muchie de cuțit”.

Prima repriză a adus două meciuri aproape identice: Mexic și Argentina au dominat copios, însă la pauză tabela rămânea intactă la ambele meciuri, lucru care putea să nu se întâmple având în vedere că Messi a ratat un penalty pentru Argentina în minutul 39.

De remarcat e faptul că toate cele patru meciuri disputate miercuri la Cupa Mondială au avut același scor la pauză: 0-0.

A doua repriză a început cum s-a terminat prima, cu Argentina și Mexic în atac, însă de data asta echipele au și înscris. Prima care a deschis scorul a fost Argentina în minutul 46 prin Mac Allister. Mexicanii au deschis și ei scorul imediat după reluare, în minutul 47, prin Martin. După doar cinci minute, nord-americanii, au dus scorul la 2-0 și speranța mexicanilor de a se califica în optimi creștea.

Alvarez, în minutul 67, a adus liniștea în tabăra argentiniană, când a dus scorul la 2-0.

După golul lui Alvarez situația era una dramatică: Argentina era calificată de pe primul loc, însă Polonia și Mexic se aflau pe locul doi la egalitate de puncte (4), având același golaveraj (0), același număr de goluri marcate (2), iar meciul direct dintre cele două s-a terminat la egalitate. Următorul criteriu de departajare erau cartonașele galbene, capitol unde Polonia stătea mai bine. În următoarele aproximativ 30 de minute , polonezii încercau să țină de scor, în timp ce mexicanii căutau golul calificării. La Polonia-Argentina meciul s-a terminat cu scorul de 0-2 , după un final de meci în care mai mult s-au plimbat jucătorii decât au jucat fotbal. La celălalt meci, într-o ofensivă totală, Mexic a rămas descoperită în apărare și saudiții reduc din diferență în minutul 90+5 prin Al Dawsari. Acest gol, cu două minute rămase de disputat din cele șapte de prelungiri arătate de la margine, nu a schimbat situația foarte mult, mexicanii având nevoie tot de încă un gol pentru a se califica. Ultimele secvențe ale partidei nu au adus vreo ocazie importantă pentru nord-americani, astfel că Polonia merge mai departe de pe locul secund, în spatele Argentinei.

Dacă pentru argentinieni este a cincea calificare la rând în optimi, pentru polonezi este prima după 36 de ani!

Argentina va întâlni Australia, sâmbătă de la ora 21:00, în timp ce Polonia joacă cu Franța, duminică de la ora 17:00.

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *