QATAR 2022. Australia se califică pentru a doua oară în istorie în optimile Cupei Mondiale

Danemarca și Australia și-au dat întâlnire, într-un meci cu calificarea pe masă, în ultima etapă a grupei D. Ambele echipe aveau nevoie de victorie pentru a se califica în faza optimilor, un egal eliminând ambele echipe în cazul unei victorii a Tunisiei în celălalt meci disputat de la aceeași oră.

Danemarca a început meciul în atac, dominând la capitolul posesiei, însă fără a avea multe ocazii importante. Cea mai mare ocazie a primei reprize a avut loc în minutul 12, când portarul australian, Ryan, a scos șutul bine plasat a lui Jensen.

A doua repriză a respectat scenariul din prima: posesie covârșitoare a nordicilor, însă fără a îi da emoții portarului „cangurilor”.

Minutul 60 a adus șocul meciului: contrar desfășurării meciului, Australia dă lovitura prin Mathew Leckie și australienii deschid scorul. Golul a venit ca un trăsnet peste danezi, au urmat 30 de minute de crispare, pase trimise aiurea în afara terenului, șuturi la distanțe considerabile de buturile australienilor, lipsa ideilor de joc.

Meciul s-a terminat cu scorul de 1-0, fără ca Danemarca să pună o presiune extraordinară, demnă de o semifinalistă la ultimul european. Astfel, Australia se califică pentru a doua oară în istorie în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale după două victorii trase la indigo, cu posesia mult inferioară în raport cu adversara, șanse puține de gol și tabela arătând 1-0 la final pentru australieni.

De remarcat faptul că în precedentele cinci participări , „cangurii” au izbutit doar două victorii, la această ediție reușind același număr de victorii în doar cinci zile.

În optimi, Australia întălnește Argentina, sâmbătă de la ora 21:00.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *