QATAR 2022. Grupa E, aproape de a oferi cel mai mare șoc din istoria Campionatului Mondial. Japonia se califică după ce nu a avut niciun șut pe poartă, în prima repriză, în toate cele trei meciuri din grupe!

Joi, de la ora 21:00, a avut loc la Campionatul Mondial din Qatar ultima etapă a grupei E. Înaintea ultimelor două meciuri, Japonia-Spania și Costa Rica-Germania, toate cele patru echipe păstrau șanse de calificare, fiind despărțite de doar trei puncte.

Europenii au început în forță, Germania a deschis scorul prin Gnabry în minutul 10, în timp ce spaniolii au marcat prin Morata un minut mai târziu. La aceste scoruri, în clasamentul provizoriu, Spania ocupa prima poziție, fiind urmată de Germania.

Chiar dacă conduceau, cele două foste campioane mondiale au continuat să atace și să pună presiune pe adversari chiar dacă tabelele nu s-au mai schimbat până la pauză. Spania a avut în prima repriză o posesie de 83%, Japonia nereușind să trimită șut pe spațiul porții. În toate cele trei meciuri din faza grupelor Japonia nu a trimis șut pe poartă în prima repriză!

Nemții nu s-au lăsat mai prejos la capitolul posesiei (70%), având și șapte cornere în prima jumătate a meciului.

Aceste statistici nu prevesteau ce urma să se întâmple în a doua repriză. Au urmat poate cele mai intense 45 de minute din istoria Campionatului Mondial!

Japonia a dat tonul, egalând foarte repede, în minutul 48, prin Doan. La scorul acesta niponii erau pe loc de calificare, nemții trebuind să câștige la două goluri diferență pentru a nu rata, a doua oară consecutiv, optimile de finală.

După doar alte trei minute, Tanaka îi duce în avantaj pe japonezi! Japonia, care în minutul 47 era out de la mondial, ajunge în fotoliul de lider după doar patru minute! La aceste scoruri, Japonia era pe locul 1, Spania pe 2, iar nemții trebuiau să câștige la nu mai puțin de 8 goluri pentru a se califica! Germanii au continuat să caute golurile calificării, așteptând și o veste bună din celălalt meci, însă cei care înscriu sunt nord-americanii. Costa Rica egalează în minutul 58 prin Tejeda și nemții coboară pe ultimul loc al grupei! Însă ce a urmat este greu de descris în cuvinte.

În minutul 70 Costa Rica face 2-1 , după un autogol a lui Neuer și dă toate calculele peste cap. Cu 20 de minute rămase de jucat, Spania și Germania erau out de la Cupa Mondială, primele două poziții fiind ocupate de către Japonia și Costa Rica! Un scenariu incredibil, Spania a câștigat cu 7-0 cu nord-americanii și acum erau la doar câteva minuite să fie lăsați acasă chiar de ei!

Clasamentul grupei E în minutul 70

Costa Rica a visat frumos doar trei minute, Havertz a egalat scorul și aducea din nou speranța în tabăra nemților. Tot Havertz a dus scorul la 3-2 în minutul 85, Fullkrug închizând tabela la 4-2 în favoarea europenilor în minutul 90. Germanii au sperat la o veste bună din celălalt meci al grupei. Din nefericire pentru ei, Japonia-Spania se termină 2-1, astfel că pentru a doua oară consecutiv sunt eliminații încă din faza grupelor la Campionatul Mondial.

Așa se încheie o grupă cu multe răsturnări de situație și cu statistici impresionante. Toate cele patru echipe au fost la un moment dat pe loc de calificare în ultima etapă, Costa Rica fiind pe locul doi pentru trei minute cu un golaveraj de -5! Japonia termină surprinzător pe locul 1, fără să trimită un șut pe poartă, în prima repriză, în niciunul din cele trei meciuri. De asemenea, niponii înving Spania după ce au avut o posesie de doar 18%!

Japonia joacă în optimi cu Croația, luni de la ora 17:00, în timp ce spaniolii își dau întâlnire marți, tot de la ora 17:00, cu una din revelațiile turneului, Maroc.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *