„U” Cluj caută prima victorie din istorie pe terenul Petrolului, în această seară

Universitatea Cluj s-a deplasat la Ploiești pentru duelul cu Petrolul din cadrul etapei a 19-a a Superligii. Partida va începe la ora 19:00 și va fi transmisă de Digisport, Prima Sport și Orange Sport.

„Studenții” pregătiți de Eugen Neagoe sunt în căutarea primei victorii in istorie pe terenul „lupilor galbeni”, indiferent de competiția în care s-au întâlnit.

Alb-negrii au un total de 36 de meciuri jucate în deplasare cu Petrolul în prima ligă, din care în 18 „U” nu a bifat niciun gol.

Cele două formații au fost adversare în Liga 2 începând cu sezonul 2018/2019 până în vara acestui an, având 7 întâlniri directe. Clujenii s-au impus de trei ori, Petrolul tot de trei ori și un meci s-a încheiat 0-0.

Cea mai recentă victorie a Universității Cluj datează din 26 aprilie 2022, 3-1 pe Cluj Arena într-un meci în care Dragoș Tescan a realizat „dubla”, Florin Ilie fiind celălalt marcator al clujenilor.

Din 20 august 2011 „U” Cluj nu a învins Petrolul în prima ligă.

Petrolul ocupă în prezent locul 7 din Superliga, primul care nu duce în play-off, cu un bilanț de 8 victorii, 2 remize și 8 eșecuri pentru 17-20 golaveraj. Principalii marcatori ai echipei sunt Christian Irobiso și Gheorghe Grozav, ambii cu 5 reușite.

Universitatea se află pe poziția a 13-a înaintea acestei deplasări de la Ploiești. Meciul din tur s-a încheiat cu 0-1 pentru Petrolul, Grozav marcând unicul gol al întâlnirii de la Mediaș și prahovenii obțineau atunci primul succes de la revenirea în eșalonul de elită.

Eugen Neagoe a prefațat partida cu Petrolul, susținând că echipa sa trebuie să dea totul pentru victorie.

„Nu știu dacă cei de la Petrolul au probleme și nici nu mă interesează asta. Cred că vor fi motivați pentru acest joc, însă pe mine mă interesează cum sunt jucătorii noștri, asta este cel mai important.

Și noi avem probleme de efectiv, cu jucători care au lipsit o perioadă din echipă, alții din cauza accidentărilor sau cum este Romario Pires din cauza acelui cartonaș roșu și s-au cumulat și galbenele.

Așa cum suntem, trebuie să arătăm bine, indiferent de problemele pe care le avem. Nu o să ne întrebe nimeni la ora jocului cum suntem și atunci nu putem să vorbim despre problemele din acest moment„, a declarat Neagoe intr-o conferință de presă premergătoare jocului cu Petrolul.

Neagoe vrea să îi aducă lui „U” Cluj primul succes pe terenul Petrolului.

„Orice statistică știți că ține o perioadă, după care nu mai ține. Da, trebuie să piardă și ei acasă contra Universității Cluj și vineri ar fi timpul pentru asta sau noi să facem un joc bun și să câștigăm prima dată în deplasare contra Petrolului.

Cred eu că putem face asta, am demonstrat-o și cu echipele mult mai valoroase. Chiar dacă Petrolul este o nou-promovată, ei se află pe o poziție liniștitoare. Au în componență jucători valoroși, care au trecut pe la echipa națională, dar și noi avem în lot jucători experimentați și cu valoare destul de bună și sper să ne ridicăm la așteptările noastre și ale suporterilor noștri.

Ei au așteptări foarte mari de la noi și nu vreau să îi dezamăgim. Așa cum am promis încă de când am venit la Cluj, voi face tot ce depinde de mine împreună cu jucătorii și oamenii din club ca să rămânem în prima ligă și mă voi ține de promisiune„, a mai susținut tehnicianul.

Antrenorul a făcut referire și la doi jucători pe care îi cunoaște foarte bine de la Petrolul

„Budescu este un jucător foarte valoros, la fel și Grozav, cu ambii am lucrat. Au jucători valoroși, dar cum v-am zis, vreau să mă gândesc la jucătorii noștri, noi să stăm foarte bine fizic și mental și atunci cred că lucrurile pot merge în direcția pe care ne-o dorim„, a mai declarat Neagoe.

Ianis Stoica,tot mai aproape de „U”

„Sunt foarte aproape (n.r. negocierile aproape de finalizare). Noi îl așteptăm din zi în zi. Sper să se rezolve cât mai rapid. Este un jucător pe care mi-l doresc. Este valoros, chiar dacă este tânăr și avem nevoie de jucători valoroși„, a mai precizat antrenorul.

Neagoe a fost ferm în privința rezultatelor pe care le dorește în meciurile viitoare:

„În primul rând îmi doresc să câștigăm puncte, asta este cel mai important. Chiar dacă echipa a arătat foarte bine și aici mă refer și la meciul cu FC Argeș, pentru că am avut o evoluție foarte bună și am dominat partida, am avut foarte multe ocazii să marcăm, dar nu am reușit să câștigăm.

Practic am luat un singur punct. Mă rog, din punctul meu de vedere am pierdut două puncte, dar acesta este fotbalul. Mi-aș dori să repetăm jocul foarte bun, dar aș vrea să câștigăm, nu să ne întoarcem cu un punct„, a conchis Eugen Neagoe.

„Nu pot să zic că a fost o vacanță, ci doar o pauză scurtă, o perioadă pentru pregătire în care am ajustat și pus la punct unele lucruri. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar mergem să luăm toate cele trei puncte. Sper să întrerupem acum seria fără victorie de la Ploiești.

Părerea mea e că arătăm bine. În pauza aceasta și în aceste antrenamente am putut să ne lucrăm la partea fizică și să îmbunătățim câteva lucruri tactice. Mister a lucrat foarte bine cu noi și cred că suntem foarte bine pregătiți pentru acest meci„, a declarat și Romario Pires.

Căpitanul lui „U” Cluj a amintit la final atitudinea cu care abordează echipa fiecare meci și a vorbit despre cum s-a simțit în perioada în care a lipsit de pe gazon:

„În fiecare meci jucăm la victorie și nu ieșim din vestiar cu gândul să facem egal. Ieșim din vestiar ca să luăm cele trei puncte și mai ales în acest moment avem mare nevoie. Chiar regret că am lipsit atât timp. Vreau să ajut echipa din teren. Din păcate am primit acel cartonaș galben și apoi pe cel roșu, care a fost corect, iar acum trebuie să fiu mai concentrat, să vorbesc mai puțin și să-mi văd de treabă pe teren și să-mi ajut coechipierii„,a mai susținut Pires.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *