QATAR 2022. Brazilia și Elveția, ultimele două echipe calificate în optimi. Camerun devine prima echipă africană care o învinge pe Brazilia la Cupa Mondială.

Seara de vineri ne-a oferit două meciuri foarte interesante. Brazilia a întâlnit Camerun, în timp ce Serbia și Elveția au avut meci direct pentru al doilea Campionat Mondial la rând.

Meciul dintre echipele europene a început tare, Embolo pentru Elveția (minutul 1) și Zivkovic pentru Serbia (minutul 11) au ratat primele mari ocazii ale meciului. Primii care au deschis scorul au fost elvețienii prin Shaqiri (minutul 20). Avantajul s-a risipit după doar șase minute, Mitrovic restabilind egalitatea după o centrare perfectă a lui Tadic. Sârbii au reușit, ca și în meciul împotriva Camerunului, să întoarcă rezultatul, Vlahovic fiind cel care a dus scorul la 2-1 pentru est-europeni în minutul 35. Festivalul de goluri nu s-a încheiat odată cu reușita atacantului de la Juventus. Embolo a restabilit egalitatea în minutul 44, stabilind scorul pauzei.

Elvețienii au ieșit de la cabine cu dorința de a încheia socotelile cât mai repede. Freuler înscrie golul de 3-2 la doar trei minute după reluare. După golul marcat, elvețienii nu au mai repetat greșelile din prima repriză și au închis foarte bine jocul, tabela rămânând la fel până la finele partidei.

În cel de al doilea meci, unul doar de palmares pentru Brazilia, meciul a fost mult mai închis. Singurele mari ocazii ale primei reprize au fost consemnate de către Martinelli (min. 14 și 45+1). A doua repriză s-a jucat aproape la fel. O posesie fără rezultate a brazilienilor și o defensivă de fier a africanilor. Minutul 90+2 a adus singurul gol al meciului, Aboubakar finalizând cu o lovitură de cap centrarea venită de la Mbekeli. Bucuria golului a fost așa de mare încât Aboubakar și-a dat tricoul jos și a văzut al doilea galben. Bruno Guimaraes a avut cea mai mare ocazie a brazilienilor, în minutul 90+9, însă singur cu portarul trimite mingea peste poartă. Victorie de palmares pentru Camerun, care devine prima echipă africană care învinge Brazilia la un Campionat Mondial, însă mai departe s-au calificat brazilienii și elvețienii.

Brazilia va întâlni luni, de la ora 21:00, Coreea de Sud, în timp ce elvețienii întâlnesc a treia oară anul acesta Portugalia, marți, de ora 21:00.

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *