QATAR 2022. Faza grupelor s-a încheiat. Vă prezentăm cel puțin un lucru inedit remarcat la fiecare echipă pe parcursul grupelor.

ANGLIA este singura formație care nu a primit niciun cartonaș, până acum, la această ediție.

ARABIA SAUDITĂ a încasat cele mai multe cartonase galbene, 14.

ARGENTINA a suferit pentru prima dată în istorie, la o Cupă Mondială, o înfrângere contra unei echipe din Asia.

AUSTRALIA este singura echipă calificată în optimi după ce a avut un golaveraj negativ în grupe.

BELGIA a ajuns la opt meciuri la rând fără gol primit în prima repriză la un Mondial.

BRAZILIA a înscris doar trei goluri în ciuda faptului că au terminat pe primul loc în grupa G. Este numărul cel mai mic de goluri marcate de o echipă de pe primul loc la actuala ediție.

CAMERUN devine prima echipă africană care o învinge pe Brazilia la un Campionat Mondial.

CANADA a reușit, la actuala ediție, primele sale goluri la un Campionat Mondial.

COREEA DE SUD este singura echipă calificată mai departe după un gol înscris în prelungiri la această ediție de Campionat Mondial.

COSTA RICA a încasat cele mai multe goluri, 11. În ciuda acestui aspect, cu 20 de minute rămase de disputat în ultimul meci din grupă, era pe loc de calificare.

CROAȚIA reușește să se califice în optimi pentru al doilea Campionat Mondial la rând. Este prima dată când croații reușesc asta.

DANEMARCA termină prima dată un Mondial fără să înregistreze o victorie.

ECUADOR este singura echipă eliminată care are un jucător cu minim trei goluri înscrise la actuala ediție: Enner Valencia.

ELVEȚIA nu a mai pierdut primul meci la un Mondial din 1966. Le ediția aceasta elvețienii au debutat cu o victorie împotriva Camerunului.

FRANȚA rupe blestemul campioanelor și trece de grupe. Patru din ultimele cinci campioane au fost eliminate încă din faza grupelor la ediția următoare, Franța fiind chiar echipa care a început această modă, în 2002.

GERMANIA este echipa cu cele mai multe goluri înscrise care nu s-a calificat în optimi, șase.

GHANA a ajuns la această ediție la penalty-ul cu numărul patru ratat împotriva Uruguay. Ei au avut în total șase penalty-uri împotriva sud-americanilor. Au ratat trei din cinci în 2010 și singurul avut în 2022.

IRAN nu iese din grupe pentru a șasea participare la rând. Niciodată nu au reușit să treacă de faza grupelor.

JAPONIA nu a tras niciodată pe poartă în prima repriză la acest Mondial, totuși a reușit să termine pe 1 o grupa cu Spania și Germania.

MAROC a reușit să termine pe primul loc într-o grupă din care au mai făcut parte vicecampioana (Croația) și locul 3 (Belgia) de la ediția precedentă. Interesant este și aspectul că niciuna din cele două foste medaliate nu au reușit să înscrie împotriva africanilor.

MEXIC s-a calificat la ultimele opt ediții ale Mondialului. După șapte calificării consecutive în optimi, acum sunt nevoiți să plece acasă după faza grupelor.

OLANDA/ ȚĂRILE DE JOS își continuă forma fabuloasă în faza grupelor. În toată istoria, olandezii, au pierdut de doar două ori în faza grupelor la un Campionat Mondial, niciodată la mai mult de un gol, ultima dată în 1994.

POLONIA a reușit să treacă de faza grupelor pentru prima dată după 36 de ani.

PORTUGALIA a ajuns la nouă meciuri consecutive cu gol marcat la Cupa Mondială. Ultima dată când nu au reușit să trimită mingea în plasă a fost în 2014 contra Germaniei (0-4).

QATAR este prima țară gazdă care pierde toate meciurile la Mondialul organizat.

SENEGAL a încasat patru goluri în faza grupelor. Toate cele patru goluri au venit în repriza a doua.

SERBIA a terminat turneul fără vreo victorie. E prima dată, de la independența obținută în 2006, când se întâmplă acest lucru.

SPANIA a reușit scorul grupelor, 7-0, împotriva celor de la Costa Rica. De asemenea, a pierdut meciul cu Japonia având 82% posesie.

STATELE UNITE ALE AMERICII este echipa cu cea mai mică medie de vârstă calificată în optimile de la actuala ediție: 25.2.

ȚARA GALILOR rămâne cu o singură victorie la Campionatul Mondial, obținută în 1958 împotriva Ungariei.

TUNISIA a avut prestația cea mai slabă în grupe, din puncte de vedere a golurilor. Doar două goluri s-au marcat în cele trei meciuri ale Tunisiei la acest Mondial.

URUGUAY a reușit contra-performanța de a nu înscrie niciun gol în primele două meciuri, după ce la precedentele 13 participări ei au înscris mereu în cel puțin unul din primele două meciuri.

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *