De ce merită să optezi pentru un set de cauciucuri 225 45 R17 pentru iarnă?

Carosabilul umed estedeseori dificil de străbătut cu autoturismul. Ninsoarea și poleiul fac șoselele mai alunecoase, iar zăpada abundentă adaugă șoferilor un plus de risc. Derapajele și accidentele sunt frecvente în sezonul rece, iar dacă dotezi autovehiculului cu un set de cauciucuri 225 45 r17 iarna, poți preveni aceste probleme. Cauciucurile noi de iarnă oferăstabilitate și siguranță la volan, pentru a rula fără griji legate de eventuale derapaje pe șosele.

Când temperatura zilnică scade sub  valoarea de 7 °C, a venit momentul ca șoferii să monteze cauciucuri de iarnă. Dimensiunile acestor cauciucuri iarna 225 45 r17 sunt destul de comune, multe autoturisme le pot utiliza. Merită să achiziționezi anvelope potrivite pentru iarnă, în vederea parcurgerii în siguranță a oricăror trasee în perioada sezonului rece.

Dacă dorești să cumperi online patru cauciucuri iarna 225 45 r17, ai posibilitatea de a alege dintr-o ofertă largă de modele, prezente pe platformele online care comercializează anvelope.Mulți producători aleg să realizeze cauciucuri de calitate superioară, mai ales pentru modelul 225 45 R17.

Cele mai dorite mărci de anvelope iarna 225 45 r17 sunt : Kelly Winter, Armstrong, Michelin, Viking Wintech,  Barum Polaris,  anvelope Continental sau Dunlop Winter. Achiziția online a anvelopelor este o idee excelentă, pentru că de regulă setul de anvelope îți este livrat direct acasă sau la service-ul unde se va proceda la schimbul de anvelope.

Ce calități prezintă anvelopele de iarnă 225 45 r17

Prevăzute cu o bandă de rulare cu caneluri și striații dese, pentru a rula eficient pe carosabilul umed, anvelopele de iarnă sunt fabricate din cauciuc și compuși de calitate. Cauciucurile de iarnă trebuie să asigure o aderență superioară, pentru a evita derapajele și pentru a spori manevrabilitatea mai ales în cazul drumurilor acoperite cu gheață sau polei.

Robuste și simplu de montat, aceste cauciucuri sunt menite să înfrunte temperaturi scăzute, viscol și zăpezi abundente.

Când cumperi anvelope 225 45 r17 de iarnă, trebuie să știi că producătorii le testează atent. Modelele noi de cauciucuri de iarnă trec prin diferite probe dificile, în condiții de iarnă grea, pentru ca fabricanții să fie siguri de calitatea acestora. Pneurile de iarnă de la branduri celebre de anvelope oferă o eficiență sporită, un consum mai scăzut de combustibil, o aderență excelentă pe carosabil umed și pot fi utilizate pe tot parcursul iernii.

Cum alegi anvelopele știind dimensiunea lor ?

Un set de cauciucuri 225 45 r17 are anumite dimensiuni, pe care trebuie să le cunoști, dacă le vei comanda online.

Aceste dimensiuni, sub formă de cifre și litere, sunttrecute pe flancul anvelopei. Este vorba de lățimea flancului, înălțimea exprimată procentual, diametrul radia al cauciucurilor.

225este lățimea flancului anvelopei, măsurată în milimetri. 45 reprezintăraportul dintre secțiunea transversală și lățimea anvelopei, adică  în cazul acestor cauciucuri,înălțimea cauciucului este de 45% din lățimea acesteia. R înseamnă radial și se referă la construcția radială a carcasei cauciucului iar 17 este chiar diametrul interior al anvelopei, măsurat în inch.

Parametri cum sunt : indicele de viteză, indicele de sarcină, nivelul de zgomot, clasa de eficiență energetică, trebuie menționați în comanda pentru noile anvelope. Acești indici sunt importanți de știut pentru că determină greutatea maximă admisă pe autoturism, viteza corespunzătoare acestei sarcini maxime. Clasa aderenței la suprafețe umede este de asemenea importantă, pentru a alege cauciucuri cu un grad bun de aderență

Pe unele cauciucuri Continental, modele pentru iarnă, poate fi văzut simbolul M+S, adicămud+snow, pe românește noroi și zăpadă. Această inscripție arată căaceste anvelope sunt testate și omologate în condiții de iarnă, și pot fi folosite atunci când carosabilul este acoperit cu apă, gheață și zăpadă, în perioada sezonului rece. Anvelopele care oferă performanță în aceste condiții dificile,sunt capabile să străbată distanțe lungi iarna, când ninge,pe carosabil umed și alunecos.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *