U-BT Cluj nu are adversar în LNBM. Miercurea Ciuc, partener de antrenament pentru campionii României

Campionii României de la U-Banca Transilvania nu au avut adversar sâmbătă seara, pe teren propriu, împotriva formației CSM VSK Miercurea Ciuc, formație pe care a zdrobit-o cu un categoric scor 96-65, în cadrul etapei a șaptea a Ligii Naționale.

Baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan au dominat de la un capăt la celălalt partida cu Miercurea Ciuc și nu le-au oferit nicio șansă adversarilor, care au fost un adevărat partener de antrenament pentru campioni.

În urma acestui succes, U-BT Cluj a ajuns la șapte victorii consecutive din tot atâtea partide disputate, iar următorul joc oficial va avea loc tot pe teren propriu, cu Koventut Badalona din grupele EuroCup.

Clujenii au început furibund confruntarea cu ciucanii, iar Patrick Richard a desprins-o pe U-BT la 6-0, Bircevic a înscris pentru 12-3, iar alb-negrii au controlat autoritar jocul.

Silvășan a profitat și a rulat tot lotul în această partidă facilă, în care s-a remarcat Eduard Roschnafsky, declarat MVP-ul meciului. Tânărul pivot a avut mai multe coșuri din poziții dificile și a primit aplauze din partea publicului. Alb-negrii au avut 11 marcatori, 57 dintre puncte venind de la rezerve.

„A fost un meci fără istoric, în care nu am avut nicio accidentare. A existat șansa să folosesc tot lotul, am dat minute baschetbaliștilor tineri. Mă bucur că am câștigat și că nu există probleme medicale„, a declarat Mihai Silvasan.

Cel mai bun marcator pentru U-BT Cluj a fost Leo Meindl, cu 22 puncte, urmat de Eduard Roschnafsky (12 puncte), Stefan Bircevic și Nandor Kuti, ambii cu 11 puncte, Karel Guzman (10 pct), David Lăpuște (9), Emanuel Cățe (8), Patrick Richard (7), respectiv cu câte două puncte fiecare, Andrija Stipanoovic, Akos Szentkuti și Modibo Diaby.

Următorul meci oficial va avea loc pe teren propriu, miercuri, 7 decembrie, de la ora 19:30, în BT Arena, împotriva formației Joventut Badalona, din EuroCup.

Foto © u-bt.basketball

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *