Dan Petrescu, încântat de jocul CFR-ului după victoria cu Chindia: „Așa arată o campioană!”

Antrenorul celor de la CFR Cluj, Dan Petrescu, a vorbit la finalul meciului de campionat cu Chindia Târgoviște, terminat 2-0 în favoarea clujenilor, despre evoluția echipei sale:

„Este o victorie importantă pentru noi. Știam că întâlnim o echipă în formă maximă, lucru care s-a văzut și astăzi. Chindia este o echipă greu de bătut, însă în fotbal micile detalii fac diferența. Am reușit să înscriem din două faze fixe, Chindia nu îmi amintesc să fi avut vreo ocazie importantă. Așa arată o campioană! Așa se câștigă un campionat! Mă așteptam azi să înscrie Kolinger din fază fixă, mai ales după ultimele antrenamente. A intrat mai slab în meci, dar mă bucur că a reușit să marcheze.”

Dan Petrescu a explicat și pentru ce a văzut cartonașul galben:

„M-am enervat pentru că arbitrul a trecut cu vederea faultul la Petrila. L-am pus pe Bilașco să meargă să facă poza la genunchiul lui Petrila! Trebuie să mă liniștesc și să nu mai iau galbene, pentru că mereu când sunt suspendat pierdem meciuri.”

„Bursucul” a prefațat și următoarele două meciuri ale CFR-ului, în cupă cu Farul și în campionat cu Botoșani:

„Ne e frică de Botoșani, după o înfrângere cu 8-0 vă dați seama ce presiune e acolo. Au nevoie de rezultate bune, va fi un meci greu. Dacă va fi greu cu o echipă care a luat opt goluri, atunci gandiți-vă cât de greu o să fie cu o echipă care a dat opt goluri! Eu sincer mă gândesc la campionat, dar nu mă duc la Constanța ca să mă dau la o parte. Trebuie să vedem ce variante avem, oricum tot lotul se va deplasa la meciul din cupă.”

Campionatul Mondial a fost un alt subiect pe care l-a abordat antrenorul:

„Pentru mine Messi a fost, este și va fi cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Știu că o să supăr multă lume, dar Messi este mai mare decât Maradona! Și Ronaldo e acolo sus pentru mine, în top trei. Nu îi va fi ușor lui Messi să ia Mondialul, mi-as dori o finală Argentina-Portugalia dar nu prea cred că o să se întâmple.”

Dan Petrescu împlinește luna aceasta, pe data de 22, vârsta de 55 de ani. El are o singură dorință de ziua lui:

„Să câștigăm toate meciurile rămase de disputat anul acesta.”

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *