QATAR 2022. Croația, calificare dramatică în sferturi

Luni, de la ora 17:00, și-au dat întâlnire Croația și Japonia în optimile Cupei Mondiale.

După ce au învins două din ultimele trei campioane mondiale, în faza grupelor, niponii au avut de înfruntat vicecampioana mondială.

Prima fază importantă a aparținut japonezilor, Taniguchi trimițând cu capul mingea la mică distanță de buturile apărate de Livakovic în minutul trei. Croații au replicat cinci minute mai târziu prin Perisic, însă șutul acestuia a fost respins în extremis de Gonda. Finalul de primă repriză a aparținut asiaticilor. După ce Kamada a ratat o ocazie mare în minutul 41, două minute mai târziu Maeda nu îi mai iartă pe croați și deschide scorul. Acesta a fost primul șut pe poartă, în prima repriză, a niponilor la actuala ediție.

Croații au intrat mai montați în actul secund și în minutul 55 reușesc egalarea printr-o lovitură de cap a lui Perisic. După acest gol am avut parte de un meci închis, cu două echipe mai preocupate să nu ia gol decât să marcheze. Primele 90 de minute s-au încheiat la egalitate și au urmat primele prelungiri de la acest Mondial. Povestea s-a repetat și în cele 30 de minute de timp suplimentar, singura mare ocazie venind chiar la ultima fază a meciului, croatul Majer trimițând milimetric pe lângă poartă.

La loteria penalty-urilor mai inspirați au fost europenii. Vlasic, Brozovic și Pasalic au înscris, Livaja fiind singurul care a ratat. În schimb, japonezii au ratat de trei ori, după niște execuții lamentabile prin Minamino, Mitoma și Yoshida, singurul care a înscris fiind Asano.

Astfel, Croația rămâne neînvinsă la Cupa Mondială la loviturile de departajare, în timp ce Japonia nu a ieșit niciodată învingătoare dintr-o astfel de situație la cea mai prestigioasă competiție internațională.

Croația va întâlni în sferturi câștigătoarea meciului Brazilia-Coreea de Sud.

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *