CFR Cluj se califică fără mari emoții în sferturile Cupei României

Miercuri seara, de la ora 20:00, primele două clasate în campionat, Farul Constanța și CFR Cluj, și-au dat întâlnire în Cupa României, la Constanța. Clujenii aveau nevoie de un egal pentru a se califica, în timp ce singura variantă pentru constănțeni era victoria.

Farul a fost în prim plan în primele secvențe ale jocului, Robert Moldoveanu ratând o ocazie imensă în secunda 10 a jocului. După fluierul de start, mingea a ajuns la el, l-a depășit în viteză pe Yuri și a tras puternic pe poartă, însă Scuffet a avut o intervenție de zile mari. Următorul jucător remarcat la constănțeni a fost Borza, însă nu în sensul bun al cuvântului. În minutul patru a avut o intervenție tare, cu talpa, la Billong și a primit cartonașul roșu. CFR a avut prima ocazie în minutul 12, după o centrare de pe partea stângă respinsă de fundașii Farului, mingea a ajuns la Bordeianu care a tras din afara careului puțin peste poartă. Roger a fost și el aproape de gol în minutul 15, Buzbuchi salvându-și echipa cu o intervenție în extremis. După doar un minut, veteranul Hoban putea marca unul din golurile anului din foarfecă, însă spre dezamăgirea clujenilor mingea a trecut puțin pe lângă poartă. Restul reprizei s-a jucat aproape în totalitate în jumătatea Farului, dar fără ocazii importante, singura dată când mingea a fost aproape să intre în plasă a fost la un șut a lui Yeboah în minutul 44, care a trecut milimetric pe lângă poarta gazdelor.

A doua repriză a fost mai slabă din punct de vedere ofensiv, CFR nu a fost interesată să marcheze și Farul nu a putut să treacă de apărarea clujeană. Cea mai mare ocazie a actului secund a avut loc în minutul 52, Hoban s-a trezit cu mingea la picior în careul constănțenilor, însă trimite pe lângă poartă din doar 10 metri. Petrila a putut și el să dea lovitura în minutul 89, Buzbuchi însă a fost pe fază la șutul său de la aproximativ 20 de metri. Ocaziile se puteau răzbuna în minutul 90+1, când la singura ocazie mare a Farului, de după primirea cartonașului roșu, Teodor Bîrzu a șutat slab, dintr-o poziție ideală, pe mijlocul porții.

Meciul s-a terminat 0-0 și CFR Cluj termină pe primul loc în grupa C a Cupei României. Este prima dată după patru ani când feroviarii ajung în sferturile competiției. Clujenii urmează să joace în sferturi cu FC Argeș.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *