Remiza albă cu Rapid a dus-o pe „U” Cluj în sferturile Cupei României!

Universitatea Cluj a încheiat la egalitate, scor 0-0, duelul cu Rapid București din etapa a treia a Cupei României și a obținut calificarea mult așteptată în sferturile competiției, la capătul unui meci fără ocazii notabile.

Prima situație a partidei a venit de la Rapid, de la Răzvan Onea a trimis în careu periculos pe jos și Rapid a fost aproape de gol, dar nu a fost nimeni la întâlnire cu balonul și Gorcea a reținut (1). Gabriel Simion a avut prima încercare a clujenilor la poarta lui Drăghia, dar reluarea sa slabă a trecut pe lângă (3).

Prima mare ocazie de gol a meciului a aparținut Universității Cluj Alex Chipciu a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns periculos în careu și a întors mingea în centru pentru Martin Remacle, care a șutat la mentabil în blocajul lui Drăghia (17):

Prima repriză s-a încheiat cu un scor înghețat la 0-0, nici una dintre formații nu a mai reușit să își creeze vreo situație notabilă de gol, având o luptă surdă la mijlocul terenului. Universitatea și Rapid s-au tatonat reciproc, fără a mai amenința periculos poarta adversă Singurul care a fost mai incisiv din lotul alb-negrilor a fost Mamadou Thiam, care a hăituit mai puternic defensiva giuleștenilor.

În partea a doua, Alex Chipciu ar fi putut deschide scorul, dar a trimis lamentabil pe lângă poartă de la marginea careului (64). Thiam a trezit la viața tribunele de pe Cluj Arena cu o fază cursivă și un șut care a trecut razant de poarta lui Drăghia (71).

Rapidiștii lui Mutu au rămas în zece oameni după ce Jakub Vojtus a văzut cartonașul rece direct după ce l-a lovit pe Vlădoiu, iar arbitrul Chivulete l-a eliminat în urma analizei VAR (79).

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, în ciuda superiorității numerice ale trupei lui Neagoe, care au evoluat mai bine de zece oameni cu un om în plus pe teren, dar au fost incapabili să înscrie, însă au obținut calificarea în sferturile Cupei României.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gorcea – Briceag, Ispas, Fl. Ilie, Vlădoiu – G. Simion, F. Purece (Romeo, min 89), M. Remacle (Fulop, min 60) – Thiam, Bălan (Ely Fernandes, min 71), Chipciu (Pițian, min 89)

Rezerve: Păun, Romeo, Pițian, Filip, Horșia, Ely Fernandes, Haită, Hofman, Fulop

Antrenpr. Eugen Neagoe

FC Rapid 1923: Drăghia – Onea, Săpunaru, Grigore, J. Morais – Kait, Crepulja, Emmers – Sefer, Duganzic, Pănoiu

Rezerve: H. Moldovan, Belu, Ignat, Ciobanu, Al. Ciobanu, Ioniță, Crivac, Despa, Voktus

Antrenor. Adrian Mutu

Arbitru principal: Andrei Chivulete

Asistenți: S. Gheorghe / A. Constantinescu / Arbitru rezervă: Andrei Florin

Cartonașe galbene: Briceag (90) // Dragoș Grigore (2)

Foto © MihaI Rusu

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *