U-BT Cluj, victorie fabuloasă în EuroCup împotriva lui Joventut Badalona, fosta câștigătoare de EuroLiga!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a obținut o victorie clară și categorică împotriva celei mai puternice formații din Grupa A a EuroCup, Joventut Bvadalona, miercuri seara, pe teren propriu, scor 98-82, la capătul unui captivant și spectaculos.

Formația Joventut are o istorie de 92 de ani, câte un trofeu în Euroligă și EuroCup, alături de 4 titluri în Spania, 8 Cupe ale Regelui și 2 SuperCupe, dar și doi campioni europeni în lot, alți doi foști jucători din NBA și unul dintre cei mai importanți pivoți europeni din ultimele două decenii, dar cu toate acestea, U-BT Cluj-Napoca le-a oferit o lecție de baschet ca la carte și au învins puternica formație la o diferență considerabilă de 16 puncte.

Alb-negrii au început agresiv partida și determinați, iar Meindl a atacat curajos coșul și a adus primele puncte ale confruntării. Oaspeții au răspuns imediat cu un 0-8, iar Guzman a fost într-o formă de zile mari și a dus-o pe U-BT la conducere pe tabelă (13-12). Oaspeții de la Badalona au răspuns prin fostul fundaș al Barcelonei, Pau Ribas, care a izbutit o primă parte a meciului excepțională. 

Victor Sanders a dat tonul aruncărilor de trei puncte, capitol la care U-BT Cluj-Napoca a fost la înălțime în acest joc, iar Stipanović și Birčević au contribuit la rezultatul de la pauză (49-46). Cubanezul Karel Guzman a deschis repriza a doua, iar Patrick Richard și-a făcut și el simțită prezența în joc, în timp ce Sanders a fost responsabilul aruncărilor decisive din spatele semicercului, lucru care i-a dus pe elevii lui Silvășan la o diferență de 10 puncte pe tabelă.

Meindl a izbutit 21 de puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă, iar Guzman a adunat 19 puncte și 3 recuperări, in timp ce americanul Victor Sanders a avut 14 puncte și 2 recuperări. 

Sunt foarte bucuros de această victorie, luând în calcul adversarul nostru. Să nu uităm că au câștigat Euroliga. E ușor atunci când ai 16 coșuri de trei puncte, ne-au ieșit acele aruncări. Băieții și-au dorit mult victoria, cred că am controlat o bună parte din joc. Sunt extrem de fericit, le mulțumim și fanilor care au fost prezenți. Din păcate a fost și meciul de fotbal la aceeași oră, am fi avut probabil mai mulți oameni alături de noi. I-am făcut pe suporteri fericiți și asta contează cel mai mult„, a declarat antrenorul Mihai Silvasan la finalul jocului.

Este o victorie dulce, având în vedere faptul că mi-am întâlnit vechea echipă. Noi am vrut să ne protejăm propriul teren. În sfârșit am aruncat incredibil la coș, chiar dacă știam că avem acest potențial. Acum ne pregătim pentru Prometey și suntem bucuroși că am învins o echipă de calibru„, a declarat Patrick Richard. 

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *