QATAR 2022. Argentina se califică în semifinale după un meci de infarct

Olanda și Argentina și-au dat întâlnire în cel de al doilea sfert de finală, vineri de la ora 21:00.

În prima repriză, în ciuda posesiei de 57%, olandezii nu le-au pus probleme sud-americanilor, care au deschis scorul prin Molina în minutul 35. A fost singura fază de poartă importantă a primei părți. Omul primei reprize a fost arbitrul Lahoz care a acordat patru galbene în cinci minute.

Prima ocazie a reprizei a doua a aparținut argentinienilor, șutul lui Messi din lovitură liberă trecând milimetric peste poartă. Același Messi părea că a încheiat toate calculele calificării după ce a transformat un penalty în minutul 73. 2-0 pentru Argentina și Olanda mai avea 17 minute pentru a egala, asta după ce nu trăsese niciun șut pe poartă până atunci.

Olandezii au avut nevoie de o fază fixă pentru a pune pentru prima dată probleme. O centrare perfectă a lui Berghuis din lovitură liberă îl găsește pe Weghorst în careu, care reduce din diferență, europenii intrând din nou în meci. În cel de al zecelea minutul de prelungire, ultimul chiar, olandezii câștigă o lovitură de la marginea careului. O schemă executat exemplar îl aduce în poziție de unu la unu pe Weghorst cu Martinez, atacantul lui Besiktas reușind dubla , meciul ajungând în prelungiri.

Argentinienii, parcă anesteziați de desfășurarea evenimentelor, au început din nou să controleze jocul abia în ultimele cinci minute. Rând pe rând, Lautaro Martinez ( min. 115), Enzo Fernandez (min. 116) și din nou același Fernandez (min. 120+1) au ratat ocazii monumentale. Olandezii au supraviețuit și s-a ajuns la penalty-uri. Olanda a înscris prin Koopmeiners, Weghors și de Jong, ratările fiind ale lui Van Dijk și Berghuis. Argentinienii au marcat prin Messi, Paredes, Montiel, Lautaro Martinez, singura ratare fiind a lui Enzo Fernandez, astfel că sud-americanii ajung în semifinale după un meci cu o desfășurare incredibilă și de o agresivitate ieșită din comun, arbitrul Lahos împărțind 18 avertismente.

Argentina va întâlni Croația în semifinale, marți de la ora 21:00.

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *