QATAR 2022. Maroc uimește din nou!

Sâmbătă, de la ora 17:00, a avut loc cel de al treilea sfert de finală de la Mondial. Revelația Maroc, care nu a încasat niciun gol de la trei echipe din top 10 în clasamentul FIFA, Belgia, Croatia si Spania, a întâlnit Portugalia, care a oferit un festival ofensiv în optimi, 6-1 contra Elveției.

Cum era de așteptat, Portugalia a început meciul în ofensivă, Joao Felix ratând prima mare ocazie, în minutul 5. Marocanii s-au mulțumit, ca și în meciurile precedente, să se baricadeze în apărare. Guerreiro a avut următoarea mare șansă să deschidă scorul, în minutul 13, urmat din nou de Joao Felix, în minutul 31, însă în ambele situații marocanii au reușit să respingă mingea.

Atacantul marocan de la Sevilla, En Nesyri, a reușit imposibilul cu trei minute rămase în prima parte a meciului, lovitura sa de cap intrând în poartă.  1-0, minutul 42 și marocanii visau deja la semifinale. Bruno Fernandes a avut șansa să restabilească egalitatea peste doar trei minute, dar șutul său a lovit transversala. Situația putea deveni și mai disperată pentru portughezi, când la ultima fază a primei reprize, Attiah-Allah a trimis o torpilă de la marginea careului, mingea trecând foarte puțin pe lângă poartă.

Primul eveniment al celei de a doua reprize a fost intrarea în teren a lui Cristiano Ronaldo, în minutul 51, foarte probabil ultimul său meci la un Campionat Mondial dacă portughezii nu reușeau să întoarcă rezultatul. În ciuda posesiei de 80% pe care au avut-o europenii în a doua repriză, ocaziile au venit greu. Ramos, eroul Portugaliei în meciul cu Elveția, a ratat o ocazie imensă în minutul 58, Bruno Fernandes dând din nou emoții africanilor peste alte șase minute. Bono a arătat de ce poarta lui a rămas intactă contra echipelor mari la acest Mondial și în minutul 83 scoate uluitor un șut trimis de Joao Felix. Același Bono se opune șutului puternic al veteranului Ronaldo din minutul 90+1. Marocanii au rămas în 10 în minutul 90+3 și parcă presiunea portughezilor devenea din ce in ce mai greu de respins.

Culmea, cea mai mare ocazie a reprizei a doua a avut-o Marocul. Un contraatac în minutul 90+6 l-a găsit singur pe Aboukhlal cu Rui Patricio, dar parcă importanța momentului l-a copleșit și după ce s-a încurcat în minge a șutat slab. 

Pepe a trimis cu capul la câțiva centimetri de poartă, în minutul 90+7, ratând ultima ocazie a portughezilor.

Maroc câștigă cu 1-0, devine prima echipă africană calificată în semifinalele unei Campionat Mondial, în timp ce Portugalia nu a mai reușit această performanță din 2006!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *