Remiza nimănui. „U” Cluj a obținut un punct cu UTA care nu o ajută cu nimic în clasament, la ultimul meci din 2022 în fața propriilor suporteri

Criza de puncte se adâncește la Universitatea Cluj, iar elevii pregătiți de Eugen Neagoe nu au reușit să își răsplătească fanii cu o victorie la ultimul joc pe teren propriu din 2022, obținând doar o remiză albă, duminică, 11 decembrie, cu UTA Arad, într-o partidă care a contat pentru etapa a 20-a din Superligă. Rezultatul de astăzi nu o ajută pe nici una dintre formații, care rămân tot în subsolul clasamentului, clujenii au acumulat 19 puncte și sunt tot pe 14, în timp ce „Bătrâna Doamnă” e pe 15, cu 18 puncte.

Arădenii au avut o lovitură liberă după trei minute de joc, la un fault comis de Vlădoiu asupra lui Dobrescu, dar faza nu a adus niciun pericol pentru poarta lui Gorcea. „U” a avut și ea o lovituă liberă în minutul 5, după ce Vlădoiu a fost împiedicat de Otele. O greșeală flagrantă în defensiva Universității, de unde Keșeru a șutat, dar Gorcea a reținut (8). Thiam a trimis din afara careului, dar Iacob a intervenit (9), la fel și Simion câteva secunde mai târziu.

În minutul 14 al partidei s-a cerut o analiză VAR privind un posibil penalty pentru Universitatea, dar centralul Ionuț Coza nu a arătat punctul cu var.

Pe un gazon execrabil pe Cluj Arena, jocul a fost unul extrem de echilibrat și strâns, fără ocazii majore și notabile de ambele părți, o luptă acerbă pentru balon la mijlocul terenului. Arbitrii din camera tehnică VAR au verificat și un posibil penalty pentru UTA în minutul 18, dar arbitrul nu a acordat nimic. Alb-negrii au avut o bună ocazie de a înscrie la o reluare cu capul a lui Bălan, dar a intervenit Iacob (22), iar șutul lui Ispas a fost blocat. Replica arădenilor a venit de la Keșeru, care a reluat cu capul spre poartă, însă Gorcea a reținut (26).

Neagoe a fost silit de accidentarea lui Florin Purece să facă prima schimbare în minutul 34 și l-a introdus pe Romario Pires. UTA a mai avut o situație bună la șutul lui Desley Ubbink, dar portarul a intervenit (39). A treia verificare VAR a meciului a venit în minutul 40, dar Aradul nu a beneficiat nici de această dată de o lovitură de pedeapsă. Chipciu l-a faultat pe Vukcevic și UTA a avut o lovitură liberă, fără niciun pericol pentru U Cluj (42).

„U” a avut o șansă de gol în prelungirile primei reprize, dar reluarea lui Thiam a fost pe lângă poartă (45), iar UTA a avut o lovitură liberă care nu a schimbat rezultatul pauzei la un fault comis de Briceag asupra lui Anton și prima parte s-a încheiat nedecisă.

Intrat în debutul reprizei secunde în locul lui Remacle, Lorand Fulop a avut o bună oportunitate de a deschide scorul, dar șutul lui bine plasat a fost respins în corner de sub bară de Iacob, iar lovitura de colț executată de Chipciu nu a adus niciun pericol pentru paorta arădenilor (52).

Cea mai mare ocazie de gol a Universității a venit în minutul 65, Chipiu a centrat puternic în care, dar atacantul Adrian Bălan nu a reușit să lovească mingea cu capul și scorul a rămas 0-0.

O fază hilară în minutul 68

Meciul s-a întrerupt pentru două minute pentru că la una dintre porți s-a desprins plasa, moment în care un reprezentant la staff-ului lui „U” a fugit cu un scaun să prindă plasa, iar jucătorul Romario Pires s-a urcat și a prins-o.

O nouă jumătate de ocazie pentru U Cluj a avut loc în minutul 83, în urma unui corner executat de Chipciu, dar reluarea cu capul a lui Ispas a trecut pe lângă poartă.

Finalul meciului a fost lipsit de intensitate, ambele echipe tatonându-se reciproc, iar jocul s-a desfășurat la fel cum a început, sub semnul echilibrului. 8 minute de prelungiri au fost acordate de la margine, 8 minute de speranțe pentru gazde care au nevoie cu disperare de cele trei puncte.

Echipele de start:

U” Cluj: Gorcea – Vlădoiu, Ispas, Fl. Ilie, Briceag – Purece (Pires, 34), Simion, Remacle (Fulop, 46) – Thiam, Bălan (Ely Fernandes, 77), Chipciu (cpt)

Rezerve: Iliev, Romeo, Pițian, Pires, Fulop, Horsia, Ely Fernandes, Hofman

Antrenor: Eugen Neagoe

UTA Arad: Iacob – Vukcevic, Benga Hoxhallari, Dobrescu – Anton (Cascini, 75), Batha – Pop (Maxim, 85), Ubbink (Isac, 90+3), Otele (Jobello, 85) – Keșeru (Postolachi, 75)

Rezerve: D, Balauru, Maxim, Steau, Cascini, Isac, Stahl, Postolachi Jobello, Godwin

Antrenor: Laszlo Balint

Arbitru principal: Ionuț Coza

Asistenți: V. Urzică, M. Marchidanu

VAR: M. Barbu. AVAR: G. Stroe // Arbitru rezervă: C. Popa / Obs. de joc: R. Chihaia / Obs. arbitri: C. Fecioru

Cartonașe galbene: Bălan (71), Simion (89), Ispas (90+5), Vlădoiu (90+7) // Batha (64)

GALERIE FOTO © Mihai Rusu / Silvia Rusu

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *