Neagoe a anunțat revoluția la „U” Cluj în această iarnă. 9 jucători vor părăsi formația clujeană

Situația în clasament la finalul acestui an 2022 și antepenultimul loc ocupat în ierarhia Superligii (14), cu doar 19 puncte adunate, îl obligă pe antrenorul Universității Cluj să înceapă o adevărată revoluție în lot, iar după meciul pierdut Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-1, a anunțat că nu mai puțin de 9 jucători vor părăsi formația clujeană în această pauză competițională.

„Cu siguranță se putea mai mult, dar atâta timp cât Sepsi are un singur corner și acela în minutul 30 și primești gol din el, noi avem trei și nu reușim să marcăm, nu mai putem vorbi despre alte lucruri pentru că situația este clară. Fiecare jucător știa ce are de făcut, unde să se poziționeze, nu a fost nimic care să ne surprindă, a fost o luptă pe care am pierdut-o practic în careu.

Cei de la Sfântu Gheorghe nu ne-au pus mare pericol, nu au avut ocazii, poate greșesc eu, probabil o minge două au avut prin fața porții, dar în rest ocazii nu și-au creat. Au avut o posesie mai bună în prima repriză, sunt o echipă bună, am spus și înaintea jocului, cu jucători valoroși, dar în această seară nu a fost o diferență prea mare ca și joc. Repriza a doua cred că am controlat-o noi, am făcut un presing destul de agresiv, am încercat să jucăm foarte sus cu echipa, de multe ori am reușit, am recuperat multe mingi în terenul advers de foarte multe ori, dar din păcate nu am știut ce să facem cu mingea când ne-am creat oportunități. Am avut și două situații mari în care nu am reușit să marcăm, iar în fotbal din păcate când nu reușești să marchezi goluri când adversarul dintr-un singur corner, înscrie.

Le mulțumesc suporterilor noștri, au făcut un drum foarte lung de la Cluj, au fost alături de noi, le mulțumesc și le doresc să aibă sărbători fericite și să fie siguri că vom încerca să facem ce depinde de noi ca echipa să arate altfel din 2023. Vor fi schimbări, cu siguranță, vor pleca cel puțin 8-9 jucători, asta îmi doresc, sper să se ajungă la înțelegeri cu ei, chiar dacă mai au contracte”, a declarat Eugen Neagoe în conferința de presă de după meci.

Tehnicianul clujenilor nu a anunțat oficial, deocamdantă, cine sunt jucătorii care vor părăsi în această iarnă pe Universitatea Cluj, dar conform surselor Sportul Clujean, printre posibilii plecați se numără și Ely Fernandes și Romario Pires.

U Cluj încheie anul 2022 pe locul 14 în clasament, cu 19 puncte, iar de cinci etape scurse din actualul sezon al Superligii clujenii nu au mai găsit drumul spre victorie. Ultimul succes în campionat a fost pe teren propriu, pe 31 octombrie, cu FCSB, scor 2-1, iar în Cupa României ultima victorie a fost cu CSM Alexandria, scor 4-0.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *