Dramatism până la final. U-BT Cluj, eșec surprinzător în duelul din EuroCup cu Ulm după ce a condus tot meciul

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj nu a reușit să se impună în fața germanilor de la Ulm după ce a condus pe toată durata partidei, dar au căzut fizic, în mod surprinzător, în ultimul sfert și au cedat la o posesie la final, scor 81-84.

Gazdele au început foarte bine jocul din BT Arena împotriva lui Ulm din etapa cu numărul 9 a grupelor EuroCup. Trupa lui Silvășan a impus din start ritmul și s-a instalat la conducere pe tabelă încă din debutul ei, trioul Guzman – Bircevic – Stipanovic fiind marcatorii care au făcut diferența în primul sfert. Leo Meindl et Co. au dus-o pe „U” la 12 puncte diferență la finalul primelor zece minute (24-12).

Alb-negrii au evoluat bine pe faza defensivă și au recuperat multe mingi, capitol la care U-BT a fost decisivi în fața formației germane Ulm.

Guzman, Sanders, Richard, Cățe și Bircevic a fost primul cinci cu care „U” a început sfertul doi, iar Cățe a ieșit la rampă cu un blocaj și două puncte marcate și tot el a fost cel care au dus gazdele la 14 puncte diferență (30-16). Ulm a redus din diferență cu o aruncare de trei puncte a lui Christen, care l-a obligat pe Silvășan să ceară timeout, 30-19, iar Jallow a înscris și el un coș de trei puncte pentru 30-22.

Clujenii au scăzut ritmul de joc și le-au permis oaspeților să se apropie la cinci puncte pe tabelă (33-28), dar după un timeout, Nemanja Gordic a înscris, iar cu un coș de trei a lui Kuti diferența s-a mărit la 8 puncte (38-30).

Până la urmă, U-Banca Transilvania a intrat la pauza mare cu un avantaj de zece puncte, Kuti înscriid două puncte importante în ultimele secunde (44-34).

Cel mai bun marcator al primei părți pentru U-BT Cluj-Napoca a fost Emanuel Cățe, cu 11 puncte înscrise, urmat de Leo Meindl (6 pct), respectiv Bircevic, Kuti și Guzman, fiecare cu câte cinci puncte, precum și Gordic și Stipanovic, ambii cu câte patru puncte.

U-BT Cluj a continuat să mențină o diferență de peste 10 puncte în fața germanilor, care nu au reușit să opună rezistență în fața jocului perfect al alb-negrilor.

10 puncte a fost diferența pentru elevii pregătiți de Mihai Silvășan la finalul sfertului trei, 65-55, oaspeții reușind să înscrie pe sirenă o aruncare de trei puncte.

În debutul ultimului sfert, formația germană a recuperat cinci puncte și s-a apropiat amenințător pe tabelă (65-60), U-BT Cluj și-a pierdut concentrarea și le-au permis oaspeților să fie mai periculoși.

U-Banca Transilvania a trăit periculos finalul meciului, ultimele cinci minute au fost de foc în BT Arena. Cel mai eficient jucător la trei puncte al oaspeților, Christen, a apropiat-o pe Ulm la două puncte (71-69), dar Richard și Gordic au dus-o din nou pe „U” la un avantaj de 6 puncte (75-69).

U-BT a fost impasibilă la jocul curajos al germanilor, care s-au apropiat la două puncte (75-73).

Publicul din BT Arena a simțit căderea clujenilor și a încercat să își împingă de la spate favoriții, dar Ulm a restabilit egalitatea la 77-77, profitând de ratările în serie ale gazdelor. Guzman a transformat două libere pentru 79-77.

Cu un minut înainte de final, Ulm a preluat conducerea grație unui coș de trei (79-81), dar Karel Guzman a aruncat tribunele în aer și a restabilit egalitatea.

Finalul este incendiar în Sala Polivalentă din Cluj, iar tensiunea a atins cote maxime. Nunez a reușit un coș spectaculos de trei puncte de la mare distanță, cu 11.5 secunde înainte de final și a redus sala la tăcere (81-84).

Clujenii nu au mai reușit să întoarcă și meciul s-a încheiat cu victoria germanilor de la Ulm la o posesie.

Următorul meci oficial pentru U-Banca Transilvania va avea loc vineri, 23 decembrie, cu Rapid, în campionat, de la ora 17:00.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *