U-BT Cluj-Napoca, prima înfrângere în Liga Națională. Rapidul a îngenuncheat campioana la ea „acasă”!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a suferit prima înfrângere din acest sezon compețional al Ligii Națională, fiind învinsă de Rapid București, scor 83-88 (22-28 / 23-28 / 24-19 / 14-23), în cadrul etapei a 16-a.

Vizibili obosiți după meciul de miercuri din EuroCup, baschetbaliștii de la U-BT Cluj nu au reușit să se impună în primele doua sferturi în compania Rapidului, iar jocul a fost unul echilibrat și strâns.

Giulestenii au evoluat curajos în fața campionilor, de la egal la egal, iar în primul sfert cele două formații au mers cap la cap. U-BT s-a desprins la o posesie după primele zece minute (22-18), dar în sfertul al doilea confruntarea a fost din nou echilibrată.

Sfertul secund a fost tras la indigo după primul, cu ambele formații mergând cap la cap, 23-23, 25-25, iar bucureștenii s-au desprins la trei puncte (25-28).

„U” și Rapid a alternat la conducere până la pauza mare, când giuleștenii au intrat la vestiare cu un avantaj minim, după un coș de trei puncte în ultima secundă (45-46).

Elevii pregătiți de Mihai Silvășan au ieșit la rampă în sfertul al treilea și au apăsat pedala de accelerație, preluând conducerea. Clujenii s-au distanțat la zece puncte, 59-49, iar la finalul sfertului trei au intrat cu un avantaj de patru puncte (69-65).

U-BT Cluj a continuat să se mențină la conducere, în ciuda unui joc curajos al Rapidului, 76-75, iar scorul a devenit egal la 78-78.

Rapidiștii au preluat conducerea, din nou, și s-au distanțat la două puncte, cu două minute înainte de final (80-82). Oaspeții au continuat să se mențină la conducere și au reușit să se distanțeze la patru puncte (81-85).

Rapidul a reușit să își adjudece victoria cu un coș de trei puncte pentru 83-88, iar U-Banca Transilvania a suferit astfel prima înfrângere din acest sezon al Ligii Naționale.

Etapa viitoare, U-BT Cluj va primi vizita formației SCM Craiova, marți, 27 decembrie, de la ora 16:00.

Alb-negrii au căzut pe locul 3 în LNBM, cu 17 puncte.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *