U-BT Cluj-Napoca încheie anul 2022 cu o victorie muncită la Târgu Mureș. Noul an începe cu Derby-ul Transilvaniei la Sibiu!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a încheiat anul 2022 cu o victorie la zece puncte diferență, după ce a învins-o, în deplasare, pe CSM Târgu Mureș, scor 79-89. În urma acestui succes, alb-negrii au ajuns la 10 succese în actualul sezon al Ligii Naționale.

Nou-promovata Târgu Mureș a luptat eroic în fața campionilor de la U-BT și a demonstrat forță și determinare, venind cu un moral bun după victoria împotriva lui BC CSU Sibiu. Mureșenii pregătiți de George Trif au mizat pe mai mulți jucători cu mare experiență din campionat, cum ar fi Goran Gajović, Goran Martinić sau Szabolcs Santa, care au ajutat-o pe CSM să conducă cu trei puncte diferență la finalul primului sfert (24-21), respectiv 47-41 la pauză. U-BT Cluj s-a lovit de o defensivă puternică și de o replică solidă pe partea ofensivă, fiind condusă chiar și cu 10 puncte diferență pe tabelă de Mureș.

Elevii lui Silvășan nu au cedat și au impus ritmul după pauza mare, iar în sfertul al treilea, Kasey Shepherd, aflat la debutul pentru U-Banca Transilvania, a avut o evoluție foarte bună, iar Emanuel Cățe, Patrick Richard et Co. au realizat un parțial de 14-0 și au revenit la conducere pe tabelă.

Clujenii nu au mai avut nicio emoție pentru victorie până la final, impunându-se cu scorul de 79-89, rezultat care le-au adus 21 de puncte în clasament.

„Mă bucur că am încheiat anul cu o victorie, a fost un meci muncit. În prima repriză nu ne-am ridicat la nivelul la care voiam, apoi ne-am revenit. Apărarea a fost mai bună și în final am câștigat. Urez tuturor an nou fericit și sper să ne vedem cu bine în 2023!”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului.

Cel mai bun marcator al U-BT Cluj-Napoca a fost Emanuel Cățe, cu 23 de puncte, urmat de Karel Guzman (16 pct), Kasey Sheperd (12), Stefan Bircevic (10), Nemanja Gordic (8), Patrick Richard (7), Andrija Stipanovic (7), David Lăpuște (3) și Nandor Kuti (3).

U-Banca Transilvania Cluj vor reveni rapid pe terenul de baschet la început de an, miercuri, 4 ianuarie, vor evolua în deplasare în Clasicul Transilvaniei, cu BC CSU Sibiu, de la ora 20:00.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *