Sabău, prezentat oficial la „U” Cluj: „Nu am venit să mă reactivez ca antrenor, am venit pentru că pot să ajut această echipă, cu experiența mea și împreună cu acești jucători să ne îndeplinim obiectivul”

Fostul internațional, Ioan Ovidiu Sabău, a fost prezentat astăzi la FC Universitatea Cluj în cadrul unei conferințe de presă, în noua sa calitate de director tehnic.

Acesta a precizat motivele care l-au făcut să aleagă să revină pe banca clubului său de suflet, și anume mesajele pozitive ale suporterilor, dar a susținut că nu a venit să se reinveteze ca antrenor, ci pentru că poate să ajute această echipă cu experiența sa să își îndeplinească obiectivele.

Tehnicianul a explicat că s-a simțit responsabil după ratarea promovării în prima ligă la barajul cu Hermannstadt și din acest motiv a demisionat atunci, precizând că a fost foarte afectat de acest lucru și s-a retras doi ani din viața publică.

„Moțul” a mai spus că suporterii trebuie să aibă răbdare cu această echipă câteva luni, iar mediul de afaceri clujean trebuie să își demonstreze și el atașamentul față de clubul alb-negru.

„Cei din conducere au considerat că eu sunt cea mai bună variantă pentru club. Am avut o discuție cu domnul Constantea vineri și am refuzat să preiau echipa, după care au fost niște reacții foarte pozitive din partea suporterilor față de mine, niciodată nu a fost o reacție atât de pozitivă în istoria clubului, mi-a trimis și mie mesajele fanilor, de la oameni de bine, care iubesc această echipă și am cerut două zile de gândire.

Am analizat situația, aveam niște temeri, știți că am plecat atunci când am ratat un obiectiv, au fost mari așteptări și așa am considerat atunci că am dezamăgit pe foarte mulți oameni, suporteri, sponsori, mi-am asumat și prin plecarea mea am considerat că această echipă să aibă liniște.

Am lipsit o perioadă, dar am fost implicat în fotbal ca analist, nu am stat departe, după care am avut o discuție cu Radu Constantea și cu toate aceste reacții ale suporterilor am acceptat această funcție.

Știu că va fi o presiune în plus, dar cel mai mult va conta în acest moment este ca să strângem rândurile pentru că dacă nu suntem dezbinați ne va fi mult mai ușor să ne îndeplinim obiectivele. Această echipă merită și trebuie să rămâne în prima ligă pentru tot ceea ce înseamnă tradiția ei, eu cred foarte mult.

Nu trebuie să înțeleagă cineva greșit că am venit aici să mă reactivez ca antrenor. Eu am absentat aproape doi ani de zile dupăă ce am ratat calificarea, am fost foarte afectat și m-am simțit responsabil că nu am reușit cu echipa mea de suflet să promovez în Liga 1. Nu am venit să mă reactivez, am venit pentru că cred că pot să ajut această echipă, cu experiența mea și cred că pot împreună cu acești jucători să ne îndeplinim obiectivul.

Este un club iubit, dar nu trebuie la nivel nedeclarativ, ci trebuie să fim aproape de echipă și mai ales să nu suporteri de rezultat, mai ales în momentele grele. Iar această echipă mai are nevoie și de oameni de afaceri, de sponsori, cred că și aici trebuie să se vadă acest atașament pentru că acest oraș are un mare mare potențial”, a declarat Sabău, care va pleca în cantonament, miercuri, 4 noiembrie, în Antalya, unde va avea timp să cunoască mai bine echipa.

Factorul principal pentru care am venit au fost suporterii”

„Știu jucătorii foarte bine, știu că această echipă a avut și câteva momente foarte bune, dar cred că îi lipsește maturitatea și experiența Ligii I. Probabil că dacă lucrurile mergeau eu nu veneam să antrenez, dar asta e situația, am venit la C, am venit la B, iar acum am posibilitatea să antrenez și la Liga 1. Nu am venit pentru că aveam mare nevoie să revin în circuit, nu aveam nevoie de acest lucru. Factorul principal pentru care am venit au fost suporterii, dacă nu era această reacție pozitivă a lor, pentru că ai nevoie ca oamenii să aibă încredere”, a mai declarat Sabău.

Mesaje de felicitări pentru revenire. Fotbalul românesc are nevoie de tine

„Am primit foarte multe reacții de la foști colegi, prieteni, mulți mi-au trimis mesaje de felicitare, domnul Lucescu de exemplu. Mi-au spus că fotbalul românesc are nevoie de tine, bine te-ai întors, Gică Popescu, Hagi, Dan Petrescu, Lupescu, Gabi Balint etc.

Foarte mulți ziariști s-au bucurat că m-am întors. Toate aceste lucruri luate la un loc m-au făcut să accept”, a mai precizat noul director tehnic al Universității Cluj.

De la ora 15:30, Universitatea Cluj va efectua primul antrenament sub comanda lui Sabău în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, urmând ca în 4 ianuarie să plece într-un cantonament în Antalya.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *