Sabău știe de ce are nevoie „U” Cluj pentru a face performanță. „Un buget de 10-12 milioane de euro. Îmi doresc să construim o bază sportivă proprie”

Noul director tehnic al Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a venit cu gânduri mari, cu energie și determinare, iar acesta a susținut în cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi la Cluj Arena că își dorește ca acest club să reușească să construiască o bază sportivă proprie.

Fostul internațional a mai susținut că echipa poate face performanță la nivel înalt, dar are nevoie de sprijinul oamenilo de afaceri și un buget echivalat de 10-12 milioane de euro pentru a aduce, forma și a avea un lot valoros.

„Se poate face performanță la „U”, dar doar dacă vor veni aproape de echipă și alți oameni de afaceri, importanți, pentru că ai nevoie de sprijin. Trebuie să ajungi undeva la 10-12 milioane de euro ca să poți aduci jucători, să formezi, să ai liniște, să ai un lot foarte valoros, nu reușești în primul sau al doilea an, dar poți să îl formezi.

E chestiune de timp, de mentalitate, de a transforma anumiți jucători și să îi aduci pe alții care au trecut prin astfel de etape. Dar trebuie să ai răbdare și pe banca tehnică, să ai continuitate și același lot de jucători. Și eu ca antrenor să îmi îndrept atenția spre centrul de copii și juniori, pentru că dacă tot investim, investim și nu vin de acolo jucători la prima echipa avem o problemă.

Ar fi important ca acest club să aibă o bază sportivă a ei, dar aici sunt niște bani pe care trebuie să îi rupi de la ce înseamnă condiții, salarii și să investești.

Îmi doresc pentru această echipă să reușim să construim o bază sportivă, să aibă un loc unde să stea, să aibă casa ei”, a mai declarat Sabău, noul director tehnic al Universității.

„Mi-a plăcut Pires, încă ne mai poate ajuta”

„Nu cunoșteam personal jucătorii, mă uitam din afară la jocul echipei, au fost lucruri bune și mai puțin bune. Poate că această echipă merita să aibă 3-4 puncte în plus, ceea ce vedeam eu din afară. Nu arată rău echipa, iar faptul că s-a renunțat la anumiți jucători în perioada respectivă a fost decizia antrenorului, el știe caracterul lor, îi cunoaște foarte bine, nu aș putea spune din afară de ce s-a renunțat la acei jucători și a luat acea decizie. Mie personal mi-a plăcut de Pires, el încă ne mai poate ajuta pe parte sportivă. Îți pui un semn de întrebare când un jucător e dat afară și atunci am apelat la conducere să îmi spună exact ce înseamnă acest jucător pe parte umană, e serios, se pregătește, ne poate ajuta, e nociv în grup sau acceptat și am avut referințe foarte bune.

Noi mâine vom pleca și o să am destul timp să discut individual cu fiecare în parte, să îi cunosc, cum văd ei lucrurile, personalitatea pe care o au și problemele lor. E o echipă în care eu am mare încredere.

Legat de transferuri, ca să evităm orice interpretări. Nu o să le fac eu, nu o să discut eu cu jucători, impresari pentru că se va interpreta. Fac profilul jucătorului, Gabi Giurgiu se va ocupa, îmi dă trei-patru variante și spun jucătorul care trebuie adus. Gabi Torje nu este pe lista noastră„, a mai precizat Sabău.

Cum le răspunde Sabău suporterilor care îl contestă.

„Îi respect în continuare și era firesc să aibă o reacție de supărare. Nu înțeleg și nu voi accepta anumite reacții agresive, atacuri la persoană, oricum nu pot să îi opresc, dar din punctul meu de vedere sunt suporterii Universității, au respectul meu pentru că acești oameni au susținut echipa chiar și în liga a patra. Dar îi rog ca în această perioadă să fie alături și să susțină această echipă, să fim o familie în 4-5 luni pentru că avem nevoie.

Știți foarte bine, că se uită prea ușor, eram jucător de echipă națională atunci, am venit și am antrenat la liga a treia, am plecat și am jucat la echipa națională, nu am fost un jucător terminat la sfârșit de carieră să fie ajutat de clubul Universitatea. Am venit să ajut, dar am fost înlăturat. Toate lucrurile așa s-au făcut pentru ca eu să plec de la echipa. Prin felul meu de a fi nu pot să mă lupt cu anumite lucruri, eu sunt altfel ca om.

Poate că nici acum nu consider că trebuie să dau în niște persoane care la momentul respectiv erau în club și care s-au comportat cu mine cum s-au comportat. Oricum nu o să clarific aceste lucruri, cine are această repulsie împotriva, nu voi putea clarifica într-o declarație. Țin și de firea omului, de intoxicarea și anumite articole care au fost și oamenii aceia cred acele cuvinte care nu le mai verifică. Am plecat atunci pentru că am fost forțat să plec și am fost împins, de niște persoane care l-a acea vreme era foarte influente în Cluj și au făcut tot posibilul ca eu să plec. Nu voiam să plec atunci, pentru că aveam în componență niște jucători tineri, i-am luat de la copii, acea generație de excepție în care eu mi-am pus mari speranțe. Am avut cea mai grea perioadă din viața mea, și de jucător și de antrenor, stăteam de dimineața până seara târziu. Am adus bani în club, mâncare”, a mai susținut directorul tehnic al clubului.

La ce jucători a renunțat Sabău

Florin Purece, Roberto Romeo și Ely Fernandes nu vor face parte din lotul deplasat de „U” Cluj în cantonamentul din Antalya, iar primul transfer din era Sabău vine de la CS Mioveni. Este vorba de Dorinel Oancea, 25 ani, care evoluează pe postul de fundaș dreapta.

Staff-ul va fi completat de antrenorul secund Sandu Tăbârcă, preparatorul fizic Dan Didiță, antrenor cu portarii va rămâne Florentin Rădulescu, iar Lucian Turcu va fi al doilea preparator fizic.

Contractul fostului component al Generației de Aur cu „șepcile roșii” va fi până în vara anului 2023.

Cine este noul transfer, Dorinel Oancea?

Născut la Câmpulung Muscel, noul fundaș dreapta a jucat primele meciuri la nivel de seniori alături de echipa orașului natal. Ulterior, el a făcut pasul în 2016 la FC Argeș, care în acel moment activa la nivelul celui de-al treilea eșalon.

Cu piteștenii are două promovări, mai întâi din Liga 3 în Liga 2 și apoi din Liga 2 în prima ligă, după acest ultim moment înregistrat în stagiunea 2019/2020, transferându-se la CS Mioveni. În perioada petrecută la FC Argeș, Oancea a avut 39 de meciuri în Liga 2, cu un gol și 3 pase de gol.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *