Bogdan Țîru, prezentat de CFR Cluj! Al doilea transfer oficializat în această iarnă!

CFR Cluj a anunțat al doilea transfer al iernii: Bogdan Țîru a ajuns în Gruia! Fundașul central, campion al României alături de Gheorghe Hagi la Viitorul Constanța a fost cumpărat de campioană cu suma de 250 de mii de euro de la Jagiellonia, din Polonia. Mutarea lui Țîru a fost iminentă, Dan Petrescu vorbind despre sosirea acestuia, lucru pe care îl face doar cu jucători care sunt deja foarte aproape de a semna cu echipa lui.

Campion al României și fost „tricolor”

Bogdan Țîru are 28 de ani și este fost internațional român. Acesta a debutat pentru selecționată în amicalul contra lui Chile din 2016 iar de atunci a mai prins doar un minut într-un meci cu Rusia. Țîru a câștigat Liga 1, Cupa și Supercupa României alături de Viitorul Constanța. A plecat în străinătate în februarie 2020, când Jagiellonia plătea 600 de mii de euro pentru serviciile sale.

Un fundaș golgheter, dar foarte agresiv pe teren

În Polonia, Țîru a strâns 80 de meciuri în care a marcat de 9 ori, o statistică esențială pentru un fundaș care vine la CFR Cluj. Un aspect care ar putea să îl îngrijoreze pe Dan Petrescu este agresivitatea lui Țîru. Acesta a fost sancționat de 25 de ori cu cartonaș galben în cele 80 de meciuri pentru Jagiellonia, adică o medie de 0.31 cartonașe galbene pe meci. Comparat cu primele trei opțiuni de fundaș ale CFR-ului, acesta este de departe cel mai agresiv ( Burcă 0.19, Yuri 0.17, Kolinger 0.26, statistici calculate în urma meciurilor jucate la CFR Cluj).

Chiar și așa Bogdan Țîru este un transfer bun, un jucător cu mare experiență și care va încerca să pună umărul pentru îndeplinirea obiectivelor din acest sezon.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *