Ermal Krasniqi, plusul de care are nevoie ofensiva CFR-ului!

CFR Cluj este pe punctul de a oficializa transferul extremei de bandă stângă din Kosovo, Ermal Krasniqi. Fostul adversar al clujenilor din grupele UEFA Europa Conference League a fost remarcat de către Dan Petrescu în cele două meciuri jucate împotriva celor de la Ballkani.

La final de an Dan Petrescu a recunoscut că atacantul este în vizorul lui pentru un transfer în iarnă și că speră ca cele două părți să se înțeleagă : E un jucător care ne place, mie îmi place, să vedem dacă vom reuși să ne înțelegem cu el, a declarat Dan Petrescu la ultima conferință de presă din 2022

Piesa lipsă din atacul CFR-ului

Interesul pentru Krasniqi nu este unul neîntemeiat, kosovarul are o vârstă foarte bună, 24 de ani, și are cifre excelente în acest sezon. În 30 de meciuri disputate până acum, jucătorul a marcat de 11 ori și a dat 7 pase decisive. Cu siguranță, campionatul din Kosovo nu este un etalon, dar pentru o comparație veridică între el și cele două extreme stânga ale CFR-ului am folosit statisticile din Conference League.

Statistici Krasniqi vs Roger vs Petrila

 Statistici/meciKrasniqiRogerPetrila
șuturi2.210.4
șuturi pe poartă1.40.20
rată de conversie a șuturilor18%00
atingeri37.432.813.6
pase cheie0.81.60.4
pase precise (%)736271
pase în jumătatea adversă10.47.84
driblinguri reușite1.40.60
dueluri câștigate2.83.60.8
posesie pierdută13.812.85.4
   
Sursă statistici: SofaScore

În urma acestei comparații, Claudiu Petrila și Roger ar fi cu siguranță scoși din primul „11” de către Krasniqi. În primul rând acesta a marcat două goluri și a dat un assist în cele 5 meciuri din grupe. Conform SofaScore, acesta are 1.4 șuturi pe poartă, pe meci, capitol la care cei doi CFR-iști s-au descurcat dezastruos (Roger 0.2, Petrila 0).

Krasniqi este și mai prezent în joc atingând mingea de 37.4 ori pe meci, capitol la care doar Roger se apropie cu 32.8. Kosovarul a avut o acuratețe a paselor de 73%, iar Petrila de 71%, însă pasele în jumătatea adversă sunt în favoarea lui Krasniqi: 10.4 împotriva a 7.8 ale lui Roger și doar 4 ale lui Petrila. La capitolul paselor cheie (pase car își găsesc ținta în careul advers) Roger îl bate pe acesta cu un număr dublu de pase cheie, 1.6.

Krasniqi se descurcă mai bine și cu mingea la picior, reușind 1.4 driblinguri corecte pe meci (44%) comparat cu doar 0.6 ale lui Roger și niciunul din partea lui Petrila.

Singurul aspect în care Petrila se ridică peste ceilalți doi este la posesia pierdută, 5.4 comparat cu Krasniqi, care pierde mingea în medie de 13.8 ori pe meci.

În concluzie, pe plan ofensiv, Ermal Krasniqi ar fi cu siguranță un plus pentru CFR Cluj, și ar putea reprezenta piesa de care Dan Petrescu avea nevoie pentru marcarea mai multor goluri.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *