Experiența și forța, decisive pentru liderul JL Bourg în victoria cu U-BT Cluj-Napoca. Fanii clujeni, la înălțime!

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj nu au avut forța și experiența necesară să se impună în fața puternicei formații JL Bourg, francezii câștigând detașat miercuri, 11 ianuarie, în BT Arena cu scorul de 79-88 (14-17 / 21-21 / 18-20 / 26-30). Partida a contat pentru etapa a 10-a a grupelor EuroCup.

Alb-negrii au avut un început de joc agresiv și cu determinare, preluând conducerea pe tabelă încă din primele minute. Richard, Meindl și Cățe au fost decisivi sub panoul advers, însă francezii au reușit să încheie primul sfert în avantaj (14-17).

Oaspeții au deschis sfertul secund, dar Stipanovic a adus primele puncte pentru U-BT, însă micuțul jucător Floyd a redus sala la tăcere cu o aruncare de trei puncte transformată (16-22), dar Cățe a redus din avantaj și tot el a obținut un coș cu fault, transformând o aruncare din două (21-24).

JL Bourg s-a distanțat la 9 puncte diferență la mijlocul sfertului secund (21-30), dar Leo Meindl a transformat două libere și a redus ecartul. Încă două puncte pentru U-BT adăugare de Patrick Richard, iar clujenii s-au apropiat la cinci puncte (25-30). Victor Sanders a bifat o aruncare de trei puncte pentru 28-32, replica oaspeților a venit pe contraatac cu încă doua puncte, iar U-BT a înscris din nou pe atacul următor (30-36).

Sala a explodat la două atacuri ale gazdelor care i-au apropiat la un punct, cu 34 de secunde înainte de final (35-36). Mai întâi, o treiță marca Richard și două puncte pentru Meindl. Francezii au închis tabela la pauza mare, 35-38, iar partea a doua se anunță una incendiară.

Leo Meindl și Patrick Richard au fost cei mai buni marcatori ai lui U-BT în prima parte, ambii cu câte 10 puncte, iar Emanuel Cățe a înscris 8 puncte.

Francezii au continuat să se mențină la conducere și în sfertul trei, distanțându-se la 35-43, dar Stipanovic a înscris primele două puncte ale clujenilor în acest sfert.

Scorul a rămas blocat la 43-50 de minute bune, nicio formație nu a reușit să înscrie. Ștefan Bircevic a transformat o liberă din doua, dar Floyd a reușit o nouă aruncare din afara semicercului și scorul a devenit 44-53. Patrick Richard a mai adăugat patru puncte în contul gazdelor și a apropiat-o pe „U’ la cinci diferență.

Nemanja Gordic a stabilit scorul la finalul sfertului trei cu o aruncare de trei puncte, iar U-BT Cluj va forța revenirea în ultimul act de la 53-58.

Gazdele au început bind actul patru și după ce Cățe a reușit să o apropie pe U-BT la trei puncte (57-60), oaspeții au înscris din nou de trei, iar replica alb-negrilor a venit de la același Richard cu o treiță de efect. Francezii nu s-au lăsat și au înscris din nou două puncte pentru 62-65.

Finalul meciului a fost unul incendiar, un joc de care pe care, în care oaspeții au răspuns cu coș de fiecare dată când „U” s-a apropiat pe tabelă.

Gordic a bifat o aruncare din afara semicercului și U-BT a intrat din nou în cărți (69-71), însă francezii au readus din nou liniștea tot cu aruncare de trei puncte a „decarului” Massenat: 69-76.

Experiența, luciditatea și eficiență aruncările de trei puncte au fost atuurile francezilor în Sala Polivalentă, iar trupa pregătită de Mihai Silvășan nu a reușit să se impună și să întoarcă soarta partidei.

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar oaspeții au plecat victorioși de la Cluj, meciul încheindu-se cu scorul de 79-88.

Fanii clujenii au fost la înălțime în această partidă, încurajându-și echipa până la final, iar Peluza Șepcile Roșii a fost alături de baschetbaliști pentru acest meci.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *