„U” Cluj, în fața primei partide oficiale din 2023. Primul test pentru Sabău de la revenirea pe banca „șepcilor roșii”

Universitatea Cluj revine în lupta pentru campionat în această după-amiază, de la ora 16:30, pe teren propriu, când va primi vizita formației FC Voluntari, formație clasată pe locul 8 în Superligă, cu 26 de puncte, din 6 victorii, 8 remize și 7 înfrângeri. Partida va conta pentru etapa a 22-a a sezonului.

Ilfovenii n-au pierdut în campionat de la finalul lui octombrie 2022, iar în deplasare ultimul eșec îl au în 31 august 2022.

Cele două formații s-au întâlnit direct o singură dată în istorie, în turul campionatului, încheiat la egalitate, scor 0-0.

Cum a prefațat Ioan Ovidiu Sabău partida cu Voluntari

„Jucăm cu un adversar cu multă experiență. O echipă mult mai matură, cu stabilitate pe banca tehnică. Este primul meci pentru mine și contează foarte mult un rezultat pozitiv, pentru tot ceea ce înseamnă încredere, relația jucătorii și e important pentru clasament și pentru atmosfera de după. Eu zic că ne-am pregătit foarte bine, nu avem accidentări.

Am crescut în perioada de cantonament cu ocazia fiecărui antrenament, există o stare de spirit bună și pot spune că există calitate la jucători. Mă bucură partea umană, sunt jucători responsabili și foarte implicați în tot ceea ce facem. E o plăcere să-i antrenez, asta pot spune până în momentul de față.

Sigur, e o perioadă scurtă de când sunt aici și sper că am găsit metodele cele mai bune ca echipa să fie în formă și să arătăm foarte bine din punct de vedere tactic. Aspectul fizic cred că este cel mai important, având în vedere terenul greu„, a declarat Sabau.

Întrebat dacă are emoții, tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău a declarat că emoțiile sunt normale.

„Emoțiile sunt cele care trebuie să existe și la jucători. Fac parte din viața noastră. Dar vorbim despre emoții care ne ajută să fim motivați și concentrați. Am și o anumită vârstă și experiență, e normal că știu cum să gestionez asemenea momente. La fel și relația cu jucătorii, cât să-i încarc și cum să-i mobilizez, pentru că și aici e un aspect important. Partea fizică este foarte importantă, dar meciurile se câștigă cu mintea„, a declarat antrenorul.

Cum va aborda antrenorul mecul cu Voluntari

„În momentul de față am în minte și alt sistem. Dar, după ce am analizat echipa, am considerat că acest sistem cu trei fundași este potrivit. E greu să schimb în momentul de față tactica și să mă gândesc la altceva. Această echipă poate juca și în alt sistem, se poate adapta. Cel pe care vrem să-l jucăm noi este unul care ajută foarte mult atacul și drept dovadă am marcat multe goluri în perioada de pregătire„, a mai precizat tehnicianul.

Despre atacul Universitatii Cluj

Atacanții au evoluat bine în pregătire. Ne-am creat ocazii, chiar și cu Nurnberg, unde la pauză trebuia să fie 2-0 pentru noi. Am marcat multe goluri. Din ce am înțeles, echipa în ultimii 4-5 ani nu a prea câștigat în pregătiri. Cred că și la acest capitol am progresat. Pe Bălan l-am văzut mult mai preocupat, Thiam este la alt nivel în momentul de față de la ritm și până la implicare. Are mai multă forță și e mai pregătit, iar eu am apreciat implicarea lui totală la antrenamente și dorința de a progresa”, a mai spus Sabau.

FC Universitatea Cluj și FC Voluntari se duelează vineri, 20 ianuarie, de la ora 16:30 într-un meci care va fi în direct pe Digisport, Prima Sport și Orange Sport. Marcel Bîrsan va conduce partida, iar asistenți au fost delegați Marius Marica și Daniel Mitruți.

Written by 

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *