Derby la vârf de clasament! CFR Cluj poate urca pe prima poziție dacă învinge pe Farul în deplasare!

CFR Cluj reîncepe cursa pentru al 6-lea titlu consecutiv cum nu se putea mai greu. Primul meci oficial din 2023 este chiar împotriva liderului actual, Farul Constanța. Deplasările la Ovidiu sunt de obicei foarte complicate pentru feroviari, aceștia câștigând doar 4 meciuri din 14 de la promovarea echipei lui Hagi.

Clujenii vin după un cantonament mai puțin reușit, în care au înregistrat o victorie, două remize și o înfrângere. Trei dintre aceste amicale au fost împotriva unor echipe din liga a doua germană. Chiar dacă rezultatele nu au fost satisfăcătoare, antrenorul Dan Petrescu este mulțumit de această perioadă de pregătire: „A fost un cantonament reușit, chiar dacă rezultatele nu au fost cele care mi-ar fi plăcut mie. Mie îmi place să câștig și în amicale și în oficiale.” a declarat Petrescu la conferința de ieri.

Noile transferuri, nepregătite pentru acest meci

Antrenorul campioanei se confruntă și cu unele indisponibilități pentru deplasarea de mâine. Căpitanul, Mario Camora și fundașul Denis Kolinger sunt suspendați iar jucătorii nou-veniți nu sunt apți fizic pentru a intra într-un meci atât de important: „Peteleu a venit nepregătit, Țîru și Maglica nu au venit bine din punct de vedere fizic. La fel și Krasniqi, nu știu dacă va putea rezista la intensitatea meciului” a mai adăugat Petrescu.

Farul Constanța se află pe primul loc al clasamentului de o bună bucată de timp dar înainte de întreruperea campionatului, echipa lui Gheorghe Hagi a avut o formă fluctuantă. Cu doar o victorie în ultimele meciuri de campionat, dar aceea cu 8-0 în fața Botoșaniului, Farul a pierdut destule puncte pentru a fi pusă sub presiune de către CFR Cluj.

Meci pentru primul loc

Ardelenii au avut o șansă de a urca pe primul loc în ultima etapă din 2022, dar Hermannstadt a stricat planurile CFR-ului, reușind să câștige în Gruia la ultima fază, tocmai din corner. Cu o victorie mâine seară, CFR Cluj va urca pe poziția de lider pentru prima oară din august încoace.

În tur, CFR-ul a abordat meciul contra echipei lui Hagi cu rezervele. Fiind angrenată și în calificările Conference League, Dan Petrescu a rotit echipa, ceea ce s-a dovedit riscant pentru că Farul a dominat meciul de la Cluj. Chiar dacă CFR a deschis scorul prin Malele, până la finalul primei reprize Alexi Pitu a egalat. În repriza a doua a fost introdus pe teren Louis Munteanu, proaspăt readus de la Fiorentina, care a rezolvat meciul cu două goluri superbe.

Meciul începutului de an în Superliga României se joacă mâine, 23 ianuarie de la ora 20:00.

Daniel Kerekes

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *