Așa arată o campioană! CFR Cluj face instrucție pe litoral și urcă pe prima poziție

Luni, de la ora 20:00, a avut loc derby-ului campionatului. Primele două clasate, Farul Constanța și CFR Cluj și-au dat întâlnire, la Ovidiu, în ultimul meci al etapei cu numărul 22. În cazul unei victorii, clujenii urmau să detroneze echipa lui Gică Hagi din fotoliul de lider.

Primele 10 minute ale întâlnirii i-a avut în prim plan pe constănțeni, în ciuda faptului că CFR s-a instalat rapid în jumătatea Farului și a făcut un pressing constant. Mai întâi, Alexi Pitu a avut o intrare dură, cu talpa la nivelul capului, asupra lui Cristi Manea. Centralul Istvan Kovacs nu i-a dat cartonaș atacantului de 20 de ani, moment în care Dan Petrescu s-a crucit, la propriu (foto).

Reacția lui Dan Petrescu după decizia lui Istvan Kovacs (captură dIgisport.ro)

Trei minute mai târziu, apărarea „feroviară” a fost surprinsă de contraatacul celor de la Farul. Băluță îl găsește, cu o pasă splendidă, pe Louis Munteanu, însă șutul la colțul lung al atacantului readus de la Fiorentina, în situație de unu la unu, trece puțin pe lângă poarta lui Scuffet. CFR a replicat în minutul 16 cu ocazia imensă a lui Bîrligea, dar din câțiva metri nu a reușit să cadreze mingea pe poartă. A urmat un joc echilibrat, fără ocazii importante, următoarea fază interesantă fiind polița plătită de Manea lui Pitu, în minutul 41. Acesta a avut o intrare dură, dar nu la fel de periculoasă ca cea a lui Pitu, totuși, centralul din Carei a ales să îi dea galben internaționalului român din flancul drept al apărării. Repriza s-a încheiat cu șutul din întoarcere al lui Boateng, în minutul 45+3, mingea trecând puțin peste poarta apărată de Aioani.

Repriza a doua a fost mult mai animată, după ce în prima parte nu s-a consemnat niciun șut pe spațiul porții. Minutul 49 a marcat deschiderea scorului, Krasniqi învingându-l, din câțiva metri, fără emoții, pe portarul constănțean, după o pasă de geniu a lui Yeboah. Șapte minute mai târziu, CFR a beneficiat de o lovitură liberă primită la aproximativ 30 de metri de poarta constănțeană. Petrila l-a găsit pe Yuri în careu, fundașul CFR-ului fiind faultat, fără menajamente, de către jucătorul de 19 ani intrat la pauză, Dan Sîrbu, în momentul în care a recentrat mingea. Istvan Kovacs nu a dictat nimic inițial, însă, chemat la margine de către cei din camera VAR, acesta a arătat punctul de la 11 metri. Cristian Manea a dublat avantajul clujenilor, fără emoții, în minutul 59. Replica celor de la Farul a venit după doar două minute, dar Scuffet nu a putut fi învins de către Louis Munteanu, care a avut o execuție bună din câțiva metri. Tot CFR a fost echipa care a mai punctat, în minutul 77, autorul golului fiind Petrila. Krasniqi a avut o cursă superbă, pe partea stângă, centrarea acestuia găsindu-l singur pe Petrila, în proximitatea punctului cu var, care a dus scorul la unul de neprezentare, 0-3. Ultimele minute ale partidei au fost fără evenimente importante, „feroviarii” reușind să îi țină la respect pe constănțeni.

Farul Constanța-CFR Cluj se încheie cu scorul de 0-3, clujenii reușind unul din cele mai bune meciuri din acest sezon. Astfel, CFR Cluj revine pe prima poziție, în Superligă, pentru prima dată după mai bine de cinci luni. Farul încheie etapa pe locul secund, poziție pe care nu se mai aflase din 11 septembrie 2022.

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *