„U” Cluj – Rapid, un duel cu o istorie de 90 de ani. Sabău: „Echipa care va sta bine din punct de vedere fizic va domina jocul și va câștiga”

Universitatea Cluj primește vineri seara, 27 ianuarie, vizita formației Rapid București, pe Cluj Arena, în al doilea meci consecutiv pe teren propriu pentru formația clujeană. Meciul va începe la ora 20:00.

„Șepcile roșii” nu s-au mai impus în fața giuleștenilor din 2015, ultima victorie a venit tot în Liga 1, cu 1-0 și tot pe teren propriu, unicul gol al clujenilor fiind înscris de Geoffrey Castillion.

Meciul dintre „U” si Rapid, printre cele mai vechi dueluri din fotbalul românesc, cu o istorie de 90 de ani

Cele două formații s-au întâlnit pentru prima dată în campionatul național (Divizia A) în sezonul 1933-1934, împărțindu-și atunci victoriile. Studenții au câștigat acasă cu 2-1, în timp ce bucureștenii au câștigat pe teren propriu cu 1-0.

În prezent, rapidiștii pregătiți de Adrian Mutu sunt printre formațiile puternice și ocupă înaintea meciului de pe Cluj arena poziția a patra în clasament, cu un total de 41 de puncte (12 victorii-5 remize-5 eșecuri) și 30-19 golaveraj.

Concluziile lui Sabău înaintea jocului de mâine

„A trecut un meci greu și important cu Voluntari, jucătorii au primit ceea ce meritau, laude și aprecieri. Cred că am reușit să depășim acel moment, să îl uităm și să rămânem cu lucrurile foarte bune pe care le-am făcut, să corectăm ceea ce am făcut mai puțin bine.

Sper că am reușit împreună cu staff-ul să pregătim meciul următorul foarte bine, să conștientizăm importanța meciului și să îi aducem la ora jocului într-o formă sportivă foarte bună. Echipa care va sta foarte bine din punct de vedere fizic va domina jocul și va câștiga. Să nu facem greșeli decisive care să ne coste”, a declarat antrenorul Ioan Ovidiu Sabău.

Despre performanțele obținute în tricoul Rapidului

„Nu este un meci special pentru mine, nu îl consider, e un club pe care de fiecare dată mi-am exprimat aprecierea, respectul, au fost 4 ani importanți, am câștigat două campioanate. Mi-a dat bucuria să câștig trofee după ce m-am întors din Olanda și Italia, iar ceea ce contează este să știi să apreciezi astfel de momente și am în continuare un respect deosebit, în rest pe mine mă interesează ce se întâmplă cu echipa mea, să reușesc să îi aduc la o formă maximă, să fie reîncărcați, concentrați și să fiu inspirat să alcătuiesc primul 11 și schimbările pe care le fac”, a mai precizat Sabău.

Mulțumit de atitudinea jucătorilor

Atitudinea rămâne la fel și mă bucură faptul că jucătorii muncesc în continuare la fel de tare. Tot ce faci e pentru tine, ca tu să fii mai bun și mai pregătit. Realizările individuale și cele ale echipei te motivează să te pregătești în continuare la un nivel înalt și nu trebuie să te împingă nimeni de la spate.

Cred că există acest respect pentru munca lor și asta nu poate duce decât la progres. Dar, există și acest risc, să intervină o stare de automulțumire când primești laude multe și nu ești obișnuit să joci la nivel înalt mult timp. Preocuparea și teama mea a fost ca jucătorii să nu fie prea încântați și să admire prea mult acel succes cu Voluntari.

Jucătorii mari așa reușesc. De fiecare dată sunt capabili să-și găsească motivația necesară să se antreneze foarte bine, să-și dorească mai mult și să pregătească următorul joc nu doar din punct de vedere fizic. Cred că cel mai important lucru este aspectul mental, să știi să lupți și să-ți dorești foarte mult să câștigi”, a mai precizat directorul tehnic al clubului.

Ioan Ovidiu Sabău a analizat foarte bine jocul Rapidului și a vorbit și despre cât de important este prezența lui Adrian Mutu pe bancă.

„E o echipă importantă, care joacă zic eu destul de bine, încet-încet capătă experiență. Lotul mi se pare echilibrat și din ce în ce mai matur. Mutu a crescut foarte mult ca și antrenor. Am mai spus-o de multe ori, fotbalul românesc are nevoie de astfel de oameni, care ne-au reprezentat la cel mai înalt nivel. Fotbalul românesc are numai de câștigat cu asemenea oameni care au făcut ceva și au jucat la cel mai înalt nivel„, a mai precizat tehnicianul.

Se caută înlocuitor pentru Marius Briceag

„Se caută. Am dat profilul jucătorului pe care îl doresc, iar conducerea se va ocupa să găsească un fundaș stânga.

Cred că aici avem probleme, am rămas descoperiți. Am adus un fundaș stâng, pe Trif, un jucător foarte talentat, tehnic, dar a venit destul de târziu. În momentul acesta avem nevoie de un jucător pregătit din punct de vedere fizic, asta căutăm în momentul de față„, a declarat Sabau.

Îngrijorări din cauza stării gazonului

Întrebat dacă este îngrijorat de condițiile meteo anunțate pentru partida de mâine și starea gazonului, Sabău a declarat: „Dacă e să ne luăm măsuri nu va îngheța terenul pentru că există instalația de încălzire, poate fi acoperit cu o folie, necesită implicare mai mare și sper să arate mai bine decît la meciul cu Voluntari. Dar trebuie acoperit pentru că am înțeles într-adevăr că va fi frig”, a mai susținut antrenorul.

Sabău știe la ce trebuie să fie atenți elevii săi în jocul cu Rapid

„Fiecare își alege sistemul în funcție de ce jucători are la dispoziție. La fel, foarte important e să creadă în acest sistem și să-l facă înțeles jucătorilor. Trebuie să știi care sunt avantajele și dezavantajele, iar ei să înțeleagă. În primul joc de pregătire am fost dominați în prima repriză și atunci s-au pus niște semne de întrebare dacă va funcționa sistemul. Am spus să avem răbdare și dacă nu va funcționa, vom schimba. Încet-încet se văd anumite relații. Multe echipe, veți vedea, își schimbă sistemul în timpul jocului.

Am analizat bine jocul Rapidului. Echipa noastră are potențial și noi trebuie să pregătim foarte bine jocul. Ei vor juca prost dacă noi jucăm foarte bine. Acasă ei joacă bine, știm cu toții atmosfera din Giulești, dar acum noi suntem acasă și trebuie să ne facem respectați. Noi trebuie să controlăm jocul, să avem inițiativa și să avem încredere că putem să scoatem un rezultat bun”, a declarat tehnicianul.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *