U-BT Cluj primește vizita formației Lietkabelis, într-un nou duel de foc din EuroCup! Trupa lui Silvășan vrea revanșa în fața lituanienilor

Baschetbalișii de la U-Banca Transilvania Cluj primesc marți, 31 ianuarie, de la ora 19:30, vizita formației lituaniene Lietkabelis Panevezys, într-o partidă care contează pentru etapa a 13-a a grupelor EuroCup.

Alb-negrii au nevoie de o victorie importantă pentru a păstra șansele la ocuparea unui loc în play-off-ul EuroCup, mai ales că au mai rămas doar șase meciuri din prima fază a acestei competiții.

De asemenea, clujenii vor să își ia revanșa în fața formației din Lituania, după ce în tur adversarii s-au impus cu scorul de 89-84.

Baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan au 4 victorii și 8 înfrângeri, ocupând locul 9 în clasamentul Grupei A a EuroCup, în timp ce adversarii de mâine seara sunt un loc mai sus (8), cu cinci rezultate pozitive și șapte eșecuri. Primele 8 formații clasate merg în play-off.

Gruparea clujeană a cedat săptămâna trecută, la Veneția, cu formația Reyer, scor 95-90, iar în etapa anterioară s-a impus cu scorul de 88-80 împotriva formației Cedevita Olimpija Ljublkana.

Meindl, cel mai bun jucător al U-Banca Transilvania

Cel mai bun jucător al U-BT Cluj-Napoca este considerat Leo Meindl, cu medii de 15.7 puncte, 6.3 recuperări și 2.3 pase decisive. Acesta este urmat de Patrick Richard, care are statistici de 12.7 puncte, 5.1 assist-uri și 4.3 recuperări.

Oaspeții de la Lietkabelis s-au impus săptămâna trecută împotriva lui JL Bourg, scor 92-88, succes care vine după o serie negativă de patru eșecuri.

Cel mai prolific jucător al lituanienilor este Gedeminas Orelik, care s-a evidențiat până acum cu medii de 17.5 puncte, 6.0 recuperări și 2.5 assist-uri.

Cum a prefațat Mihai Silvășan jocul cu Lietkabelis

„Toată lumea știe că este un meci foarte important pentru noi, jucăm cu o echipă bună, cu care ne batem în mod direct pentru accederea în Play-Off. Nu este o partidă decisivă, deoarece mai sunt alte cinci jocuri, însă este o dispută importantă. Din punctul nostru de vedere, trebuie să ne concentrăm pe micile detalii pe care trebuie să le respectăm la antrenamente și la ora jocului.

Nu putem să visăm la o victorie fără să știm ce avem de făcut. În ceea ce privește lotul, Karel Guzman a suferit o mică accidentare înaintea meciului cu Târgu Mureș. S-a antrenat aseară, însă nu la 100% din capacitate. Își dorește foarte mult să evolueze și sperăm să ne poată ajuta la ora meciului. Nu ne îngrijorează ultima lor victorie din EuroCup. După cum am văzut până acum, oricând pot să apară rezultate surprinzătoare. Fiecare echipă poate să învingă acasă sau în deplasare. Noi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru.

Niciun meci nu seamănă cu celălalt și trebuie să avem grijă la recuperările lor ofensive. Sunt o formație puternică sub panou. De exemplu, în confruntarea tur au reușit 17 recuperări ofensive. Au jucători înalți și trebuie să îi oprim. La aceste aspecte trebuie să ne concentrăm, nu la o anumită victorie obținută, spre exemplu, cu Bourg.

Am analizat și acel joc, bineînțeles, dar mâine totul va fi diferit. Sunt foarte mulțumit de felul cum arătăm acum. Încă nu ne-am despărțit oficial de Victor Sanders. Nu a semnat rezilierea contractului, deși el a fost anunțat la o altă formație. Tocmai de aceea nu am făcut un anunț oficial. El este acolo, în Polonia. Are vizita medicală, iar dacă totul iese bine va semna rezilierea contractului. Imediat ce va semna rezilierea, noi vom anunța oficial și îi vom mulțumi”, a declarat Silvasan.

Stipanovic cheamă fanii la sală pentru acest duel decisiv

„Meciul este unul important și vreau să le transmit fanilor că prezența lor înseamnă mult. Este o partidă oarecum decisivă și avem nevoie de sprijinul suporterilor.

Suntem pregătiți, ne-am antrenat bine și cred că am jucat la un nivel ridicat în ultima perioadă. Spre exemplu, Veneția a prins o zi bună săptămâna trecută, așa că am ratat victoria. Noi am demonstrat că putem juca bine, am reușit și la Ljubljana. Cum am mai spus, trebuie încă să învățăm cum se câștigă în EuroCup”, a declarat baschetbalistul Andrija Stipanović.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *