Rețeta transferurilor de succes din Gruia. CFR Cluj investește sume importante în scouting

CFR Cluj a fost mereu un club de fotbal care s-a orientat foarte mult pe piața transferurilor din străinătate și a avut mereu ochi buni pentru a recruta jucători care s-au dovedit a fi eficienți, unii devenind adevărați idoli ai tribunelor din Gruia.

Dar rețeta succesului pentru transferuri perfecte este una singură: investițiile în scouting. Gruparea alb-vișinie acordă o atenție sporită și investește sume importante de bani în acest lucru, iar rezultatele sunt pe măsura așteptărilor.

Unul dintre oamenii de fotbal importanți, Florin Prunea, coleg de Generația de Aur cu Dan Petrescu a explicat strategia CFR-ului.

Fostul portar i-a vizitat pe „feroviari” în cantonamentul din Spania, unde a întâlnit un scouter englez, care colaborează cu Răzvan Zamfir. Prunea consideră că șefii din Gruia plătesc sume importante pentru a beneficia de astfel de servicii.

„Cine se ocupă de selecția la clubul ăsta, este profesionist sută la sută. Eu știu că au un sistem de scouting pus foarte bine la punct.

Știți cât plătesc ei pentru un scouter? Am fost la Marbella și era un englez. Ei plătesc ușor 6-7.000 de euro la un scouter care se duce să vadă jucători, au încredere în el.

Acesta este meritul lui Răzvan Zamfir. El s-a ocupat și când era domnul Mureșan, dar și acum„, a spus Florin Prunea pentru Digisport.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *