„U” Cluj nu a găsit drumul spre victorie nici în fața „lanternei” Mioveni și a obținut doar un egal

Universitatea Cluj a obținut o remiză vineri, 10 februarie, la Mediaș, scor 2-2, împotriva ocupantei ultimului loc în Superliga, CS Mioveni, formație neînvinsă în mandatul lui Nicolae Dica. Partida a contat pentru etapa a 25-a a sezonului.

Argeșenii au deschis scorul încă de la primul atac la poarta lui Iliev, Bogdan Rusu a venit complet nemarcat în careul mare și a înscris în minutul 3 al partidei. Thiam ar fi putut aduce egalarea rapid, dar reluarea sa la colțul scurt a fost respinsă în corner de Greab (8).

Alb-negrii au ieșit la joc și au forțat ofensiva după primirea golului, dar au primit o lovitură de grație în minutul 24. Jucătorul Universității, Dorinel Oancea, a jucat mingea cu mâna în careu, iar în urma deciziei brigăzii VAR, arbitrul a acordat penalty pentru Mioveni după o analiză lungă, iar Amine Benchaib a marcat pentru 2-0 de la punctul cu var (28).

Trupa lui Sabău nu a cedat, iar Mamadou Thiam a redus din diferență înainte de pauză și a înscris pentru 2-1 în minutul 41, după o fază construită bine de clujeni. Cascadă de ocazii ale clujenilor în finalul meciului. Ze Gomes a lovit mingea cu capul, dar portarul a reținut (44) și tot el a mai încercat încă o dată poarta lui Greab. Thiam a trimis și el un șut, dar mingea a fost departe de poartă în prelungirile primei părți.

În repriza a doua, „U” s-a aruncat în atac și a avut situațiile mai importante la poarta oaspeților, iar până la urmă golul egalizator a venit în minutul 78 din gheata lui Denis Ispas, care a marcat un gol spectaculos.

„Șepcile roșii” au încheiat jocul de la Mediaș în atac, iar Adrian Bălan a avut șansa golului victoriei, dar a șutat lamentabil peste poartă din 3 metri și meciul s-a încheiat 2-2.

„U” a obținut o singură victorie în ultimele 9 etape scurse din acest sezon competional și rămâne pe locul 14 în clasament, cu 24 de puncte.

Etapa următoare, „U” Cluj va evolua la Târgoviște, cu Chindia, vineri, 17 februarie, de la ora 17:00.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Iliev – F. Ilie, Miron, Ispas – Oancea, Bic, Remacle, Chipciu – I. Stoica, Thiam, Ze Gomes
Rezerve: Gorcea, Pițian, Trif, Simion, R. Pires, I. Filip, Haită, Fulop, Bălan
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău 

CS Mioveni: Greab – Sno, Scarlatache, Garutti, M. Pedroso – Lixandru, Mboumbouini – A. Diallo, Benchaib, Carnat – B. Rusu
RezerveD. Croitoru, Rădescu, Lepistu, D. Toma, B. Krasniqi, Buziuc, Burnea, Vlad Pop, L. Antal
AntrenorNicolae Dică

Arbitru: Kovacs Szabolcs (Carei) / A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Slabu Stelian (Braşov) / Arbitru VAR: Flueran Viorel Nicusor (Craiova), Arbitru AVAR: Mitruţi Daniel (Craiova)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *