Trei puncte vitale obținute de „U” Cluj, după partida cu Botoșani. Thiam, noul golgheter al „șepcilor roșii”, a rezolvat meciul cu o „dublă”

Universitatea Cluj a izbutit prima victorie după o serie de patru meciuri în care nu au cunoscut gustul succesului în Superliga, scor 2-0 (1-0), împotriva lui FC Botoșani, în cadrul etapei cu numărul 27 al sezonului, iar trupa lui Sabău a obținut

Primul sfert de oră a partidei nu a adus nicio ocazie notabilă de ambele părți, jocul fiind unul echilibrat. Ambele combatante au practicat un joc de uzură pe terenul dificil și nu au reușit să expedieze vreun șut pe spațiul porții. Câteva centrări plouate în careul moldovenilor.

Trupa lui Sabău nu a găsit soluții ofensive și a avut serioase probleme la construcție în primul mitan al partidei, mijlocașii Universității nu au reușit să le furnizeze mingi utile celor doi atacanți, Thiam și Gomes. De cealaltă parte, botoșănenii nu au forțat și s-au mulțumit să se apere și să încerce să plece pe contraatac.

Până la urmă golul a venit în poarta Botoșaniului, atacantul francez Mamadou Thiam a reușit să deschidă scorul din pasa filtrantă a lui Ovidiu Bic, care a fost pe post de servant și i-a oferit o pasă ca pe tavă vârfului alb-negrilor în fața porții, iar acesta din urmă a îndeplinit o simplă formalitate și a împins mingea în plasă (28). Dan Nistor a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, dar mingea s-a dus pe lângă (33).

Botoșaniul a avut o ocazie în prelungirile primei părți, la prima acțiune periculoasă la poarta lui Gorcea, dar reluarea lui Dragu dintr-o situație bună a trecut pe lângă și repriza s-a încheiat cu Universitatea Cluj în avantaj (1-0).

Botoșaniul lui Flavius Stoican a ieșit la joc în debutul reprizei secunde și a forțat egalarea, fiind mult mai incisivă la poarta gazdelor, dar defensiva clujenilor a fost la post la fiecare acțiune.

Sabău a simțit că jocul elevilor scârțâie și a realizat o dublă modificare în minutul 60 al confruntării, înlocuindu-l pe debutantul Ivan Goranov cu Chipciu, respectiv pe Ze Gomes cu Dorinel Oancea.

Andrei Țigănașu a încercat să îl surprindă cu un șut plasat pe Gorcea, dar portarul Universității a intervenit providențial și a respins în corner (66). Moldovenii au presat poarta clujenilor și s-au aruncat în atac, dar un contraatac-fulger al alb-negrilor a trezit tribunele stadionul Cluj Arena, la capătul unei acțiuni în viteză a nou intratului Dorinel Oancea, scăpat singur spre poartă, însă centrarea sa pe jos s-a oprit în primul fundaș advers și mingea a ieșit în corner (68).

U nu a contat prea mult în ofensivă pe parcursul reprizei secunde și s-a retras în defensivă, mulțumindu-se să apere diferența minimă pe tabelă și a încercat să lovească decisiv pe contraatac.

Universitatea a dat lovitura de grație în minutul 84 al partidei, în urma unui contraatac în viteză, iar Mamadou Thiam a bifat dubla și a risipit emoțiilor fanilor clujeni prezenți în tribunele stadionului „Dr. Mircea Luca” (Cluj Arena). Brigada de arbitri a verificat golul la VAR, iar reușita a fost validată fără probleme.

Golul de 2-0 a descătușat trupa lui Sabău, care și-a asigurat un final de meci liniștit și trei puncte vitale în economia clasamentului.

Peluza Șepcile Roșii i-au strigat numele atacantului Thiam, care a fost ovaționat de tot stadionul când a fost schimbat de Ianis Stoica în minutul 86. Mamadou, Mamadou, Mamadou și Mamadou Thiam ale-ale-ale, i-au strigat fanii noului om de gol al Universității.

De la margine s-au arătat patru minute de prelungire, dar nu s-a mai întâmplat nimic până la ultimul fluier și Universitatea nu a mai trăit periculos finalul meciului și a obținut victoria care o duce pe locul 11 în clasament, cu 28 de puncte.

Următorul joc oficial pentru alb-negri va avea loc marți, 28 februarie, la Sibiu, cu Hermannstadt. Meciul va începe la ora 16:00, iar următorul meci pe teren propriu, cu Farul Constanța, vineri, 3 martie, de la ora 20:00.

CASETA TEHNICĂ

Echipele de start:

U” Cluj: Gorcea – Martic, Miron, Pițian, Goranov (Chipciu, min 60) – Remacle (Fulop, min 73), Simion, Bic (Filip, min 86) – Nistor (cpt) – Thiam (I. Stoica, min 86), Ze Gomes (Oancea, min 60)

Rezerve: Iliev, Chipciu, Fulop, Pires, Filip, Oancea, Bălan, Stoica, Haită

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FC Botoșani: Pap – Patache (Mboko Sambeya, min 22), Sadiku, Mutombo Kupa, Țigănașu – Ivanov, Zabou (Cioiu, min 46), Dican – Dragu (Camara, min 46), M. Roman (Pinson, min 46), Mailat (Burlacu, min 73)

Rezerve: Ducan, Sambeya, David, Cioiu, Pinson, M. Roman, Camara, Golofca, Burlacu

Antrenor: Flavius Stoican

Cartonașe galbene: Oancea (81) // Zabou (40), M. Roman (45+1), Mboko Sambeya (70)

Arbitru principal: Florin Andrei

Asistenți: G Neacșu, I. Bucsi // VAR: V. Flueran / AVAR: F. Tunyogi // Arbitru rezervă: B. Dumitrache / Obs. de joc: N. Boaru / Obs. de arbitri: A. Huzu

GALERIE FOTO © Mihai Rusu

Protestul fanilor lui „U” Cluj împotriva arbitrilor

Un grup de ultrași ai Universității prezenți în inelul de jos al tribunei a doua a afișat un banner cu mesajul „Eu când vreau să fluier, fluier”.

Altercație între doi fani la tribuna a doua

Un incident izolat a avut loc la tribuna a doua, când doi fani au avut o altercație la mijlocul primei reprize și s-a lăsat cu câțiva pumni împărțiți. Nu se cunosc motivele de la care a izbucnit scandalul, dar situația s-a rezolvat rapid.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *