„U” Cluj speră să lege a doua victorie consecutivă pe terenul lui Hermannstadt. „Nu trebuie să ne mulțumim doar cu prezența la Sibiu”

FC Universitatea Cluj s-a deplasat la Sibiu pentru duelul pe care îl va juca în această după-amiază, de la ora 16:00, la Sibiu, pe terenul formației FC Hermannstadt, în cadrul etapei a 28-a a Superligii.

Tehnicianul formației universitare, Ioan Ovidiu Sabău, a prefațat partida cu Hermannstadt.

„E un meci cu foarte multe necunoscute, mai ales pentru echipa noastră. Încă nu am avut un antrenament propriu-zis în care să-mi dau seama cum stau jucătorii din punct de vedere fizic și al sănătății. Vom vedea după antrenamentul de astăzi pe cine mă pot baza pentru acest joc.

Trebuie să găsesc sistemul potrivit pentru Hermannstadt, o echipă care în momentul de față nu stă prea bine în clasament. La începutul campionatului au avut meciuri foarte bune, dar în 2023 nu au rezultate. E clar că va fi o echipă foarte motivată„, a declarat antrenorul.

Câte puncte și-ar dori tehnicianul Universității în ultimele trei etape ale sezonului regular

„Cred că patru puncte ar fi foarte ok, ținând cont și cu ce adversari ne duelăm în ultimele două etape. Echipa de pe primul loc și CFR, care în momentul de față alături de FCSB și Rapid par echipele cele mai valoroase și cu continuitate în privința rezultatelor. M-ar mulțumi să adunăm patru puncte în ultimele trei etape„, a precizat Sabau.

„Nu trebuie să ne mulțumim doar cu prezența la Sibiu”

„E un meci foarte important pentru noi. Trebuie să am grijă să-i reîncarc din punct de vedere emoțional pe jucători și în privința dorinței de a câștiga. Nu trebuie să ne mulțumim doar cu prezența la Sibiu. Chiar dacă jucăm la trei zile după meciul cu Botoșani, trebuie să arătăm bine din punct de vedere fizic„, a declarat Sabau.

Antrenorul clujenilor a vorbit și despre care ar fi condițiile pentru care și-ar dori un rezultat de egalitate.

„Trebuie să ne adaptăm și ritmului pe care îl impune Hermannstadt. Te mulțumești cu un egal atunci când ești dominat sau prinzi o zi proastă. Dacă joci foarte bine și controlezi meciul, ai ocazii și faci egal, nu ești mulțumit. Când joci cu adversari foarte puternici, mergi la egal sau să nu iei multe. Dar, cred că suntem de același nivel în momentul de față. Poate e o echipă mai matură, dar în criză de puncte. Ei joacă un fotbal plăcut, dinamic și tehnic. Vedem ce va fi„, a mai precizat Sabau.

Despre Thiam

Consider că este undeva la 70-80% din potențialul lui. Dacă el înțelege și are încredere în ce i-am spus și ce îi voi spune în continuare, poate să devină cel mai important jucător pentru ”U” Cluj. Încă e prea devreme să vorbim despre asta. În momentul de față este o colaborare corectă, a înțeles de ce are nevoie.

La început nu-i convenea că nu joacă în zona laterală, dar l-am convins că trebuie să stea în zona centrală, în 16 metri, pentru că acolo își arată adevărata valoare. S-a confirmat că acolo e locul lui, pentru că are viteză și forță. Ne-ar bucura să înscrie foarte multe goluri, indiferent cum va arăta viitorul lui din vară. Vreau să fie focusat pe ce are de făcut, pentru că are potențial și poate să joace și mai bine decât a făcut-o până în momentul de față„, a mai declarat antrenorul.

Partida dintre FC Hermannstadt și FC Universitatea Cluj are loc marți, 28 februarie, de la ora 16:00 și va fi în direct pe Digisport, Prima Sport și Orange Sport.

Sebastian Colțescu va conduce partida la centru, iar asistenți au fost delegați Adrian Popescu și Andrei Constantinescu.

Foto © Mihai Rusu

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *