Primul duel Sabău vs Hagi. „U” Cluj primește vizita liderului Farul Constanța. ” „Întâlnim echipa care practică cel mai frumos fotbal din campionat”

Universitatea Cluj va primi vizita liderului Farul Constanța astăzi 3 martie, de la ora 20:00, în ultimul meci pe teren propriu pentru alb-negri în sezonul regular al Superligii.

Farul vine din postura de lider al Superligii, cu 61 de puncte (18 victorii, 7 remize, 3 înfrângeri), cele mai multe goluri marcate (52) și una dintre defensivele cele mai bune, cu 25 de goluri primite.

În ultimele cinci dueluri, constănțenii au 13 puncte dintr-un total de 15 și un singur gol primit în această perioadă amintită.

În tur s-a terminat cu 2-0 pentru echipa lui Hagi, reușind să puncteze atunci fiind Pitu și Artean.

Denis Alibec este principalul marcator al echipei, cu 11 reușite în total, alături de atacant fiind alți 13 marcatori în lotul Farului.

Cum a prefațat Sabău duelul cu Farul

Farul și Universitatea Cluj au disputat 65 de meciuri directe în toate competițiile în istorie, iar prima întâlnire a avut loc în 1955. Bilanțul este de 30 de victorii pentru dobrogeni, 26 pentru clujeni și în nouă meciuri scorul a fost egal.

În conferința de presă premergătoare jocului, tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău a declarat:

„Întâlnim echipa care practică cel mai frumos fotbal din campionat. O echipă foarte matură, cu un antrenor foarte valoros, cu multă experiență. Ei se luptă la titlu și este clar că pleacă cu prima șansă. Noi venim după o perioadă destul de bună, în care am crescut și ca joc. Am avut rezultate bune, iar asta ne dă încredere.

Ne vom lupta pentru cele trei puncte. Sunt convins că jucătorii mei își doresc foarte mult. Au arătat caracter în ultima perioadă. Arată că pun suflet pentru această echipă și s-a creat un grup frumos, iar asta îmi dă mari speranțe că ne vom lupta de la egal la egal cu Farul vineri seara.

E foarte important să nu facem greșeli decisive. Știm cum să jucăm cu o echipă bună de contraatac, chiar dacă are și o posesie foarte bună. Farul este o echipă care știe să joace foarte bine acea pasă decisivă în spatele apărătorilor. Dacă suntem atenți la aceste detalii, cred că putem să blocăm plecările atacanților lor. Sunt multe necunoscute în acest joc, terenul e clar că va fi foarte greu și am jucat din trei în trei zile. Sper să abordăm foarte inteligent acest joc. Am jucători valoroși și cu multă experiență, care știu să gestioneze chiar și momentele mai grele dacă acestea vor apare.”, a declarat Sabau.

Despre Denis Alibec, principalul pericol din tabăra oaspeților

Da, cred că el este în momentul de față. E în formă și poate va face în unele momente diferența. Munteanu și Mazilu sunt și ei jucători foarte buni. În zonă centrală a crescut foarte mult și Băluță, dacă va juca. E un jucător de ultimă pasă, oferă un echilibru echipei. Farul are o apărare foarte bună, cel mai bun atac din campionat. O echipă care arată bine. Trebuie să ne luptăm și să prindem o zi bună ca să câștigăm vineri.”

Sabău a vorbit și despre ultimele evoluții ale portarului Andi Gorcea:

Mă bucură foarte mult că are realizări personale și ajută foarte mult echipa. E foarte activ, prezent. Crește, se maturizează. Contează foarte mult pentru el ce a reușit să realizeze la jocul cu Hermannstadt. Jucătorii tineri sunt mereu imprevizibili. Pot face 4-5 meciuri bune, după care pot să aibă o stare de relaxare mai ales când lumea îi apreciază.

Trebuie să treci peste multe etape ca să înțelegi că ești bun până la primul tău joc și apoi trebuie să o iei de la capăt. Sper să rămână la fel de modest, să muncească și să fie concentrat pe ce are de făcut. Mi-am pus mari speranțe în el când l-am adus de la centrul de copii și juniori și a avut evoluții foarte bune atât în Liga 2, cât și în prima ligă, dar au fost acele greșeli, din păcate, care în unele momente au fost decisive„.

Sabău a expus și câteva idei despre rolul unui lider în cadrul echipei:

Numărul 10 trebuie să existe, indiferent că e vorba despre fotbalul nostru sau orice alt campionat. Acest rol nu trebuie să dispară. E acel jucător care poate să facă diferența, care e capabil să dribleze, să finalizeze, să ofere ultima pasă. E liderul de care o echipă are nevoie. Eu am mai mulți lideri în echipă, ceea ce mă bucură.

Avem un Chipciu, Pires, Miron, Filip, încet-încet și Bic cum crește ca și atitudine și joc. Nu mai vorbesc de cei doi atacanți, încet-încet și Martic văd că se simte foarte bine. Asta nu face decât să mă bucure și să-mi ofere încredere că suntem o echipă destul de puternică„.

Meciul dintre FC Universitatea Cluj și Farul Constanța are loc vineri seara, 3 martie, de la ora 20:00 și va fi în direct pe Digisport, Prima Sport, respectiv Orange Sport. Cătălin Popa va fi arbitrul partidei, iar Ciprian Danșa și Bogdan Gheorghe au fost delegați la cele două margini.

Doamnele si domnisoarele vor avea acces gratuit la meciul de vineri pe baza unei invitații pe care o pot ridica de la magazinul oficial al clubului de la Cluj Arena, de la stand-ul din Iulius Mall sau de la casa de bilete de la stadion în ziua meciului.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *