„U” Cluj, victorie muncită în fața Rapidului la baschet feminin. Alb-negrele au luptat eroic până la final

Baschetbalistele Universității Cluj au obținut o victorie muncită sâmbătă după-amiază, pe teren propriu, împotriva ocupantei locului 4 în Liga Națională, Rapid București, scor 66-61 (12-19 / 21-10 / 20-16 / 13-16), în cadrul unei partide desfășurate în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

După un prim sfert de coșmar pentru elevele pregătite de grecul Ioannis Koukos, în care rapidistele au condus ostilitățile pe parchet, atât ca joc cât și pe tabelă, gruparea clujeană s-a trezit la viață și parcă a rennăscut în sfertul secund, pe care l-a adjudecat cu scorul de 21-10 și au intrat la vestiare pentru pauza mare cu un avantaj de patru puncte pe tabelă (33-29).

În partea a doua a fost o luptă de care pe care, cele două formații au mers cap la cap, oaspetețe s-au apropiat amenințător pe tabelă, dar clujencele au continuat să rămână la cârma jocului.

În ultimul sfert, în ciuda unei agresivăți în jocul Rapidului, care a forțat întoarcerea rezultatului, alb-negrele au rezistat eroic până la final și și-au adjudecat victoria de moral.

Cea mai bună marcatoare a Universității Cluj a fost Tanesha Sutton, cu 23 de puncte, urmată de Yevheniia Putra, cu 11 puncte,  Kincso Kelemen (9), Alexandra Uiuiu (8), Ruxandra Chiș (6) și Petre Santa (3).

Foto: Marius Jucan

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *