Sabău, realist după eșecul drastic suferit de „U” Cluj în Gruia: „Un meci în care nu ne-a ieșit absolut nimic. Am întâlnit un adversar foarte puternic”

Antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a avut un discurs realist la finalul înfrângerii suferite de echipa sa în Gruia, scor 4-0, împotriva eternei rivale CFR Cluj, în ultima etapă a sezonului regular 2022-2023. Antrenorul alb-negrilor a recunoscut superioritatea campioanei României și a susținut că elevii săi trebuie să învețe multe din acest joc și să continue să muncească pentru că urmează un nou campionat în Superliga, play-out-ul.

„Nu trebuia să se întâmple acest joc, dar din păcate s-a întâmplat. Îmi vine în minte și meciul de la Craiova, în care fiecare șut pe poartă este gol. A fost un meci în care nu ne-a ieșit absolut nimic, am avut prima situație de a înscrie prin Bic, după care a venit acel 11 metri. La 3-0 am avut o ocazie de a înscrie, bine nu cu șanse mari de a reveni pentru că a fost o zi proastă în care absolut nimic nu ne-a ieșit. Să fim realiști, am întâlnit un adversar foarte puternic, care are multă experiență, a jucat foarte multe meciuri importante în cupele europene. Se pare că nu putem să ținem un anumit ritm o perioadă destul de lungă și vin aceste eșecuri usturătoare.

Important este să învățăm multe din acest joc, să reacționăm, ne așteaptă un nou campionat, foarte important pentru noi. Responsabilitatea mea e să îi fac să își revină din punct de vedere fizic, mental, să creadă mai departe în ei, ceea ce facem împreună pentru că în foarte multe meciuri ei au arătat foarte bine, iar pentru mine sunt la fel de valoroși și importanți, iar rolul meu în acest moment este să îi refac din punct de vedere mental și fizic, iar ei să aibă încredere în ei că ne putem îndeplini obiectivul.

Am avut un adversar mult mai puternic, care și-a câștigat duelurile unu la unu, și-au luat măsuri pentru că au văzut cum am jucat în ultimele trei jocuri, au pregătit foarrte bine meciul din punct de vedere tactic și al duelurilor”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău într-o conferință de presă de la finalul meciului.

CFR a arătat astăzi foarte bine, a recunoscut antrenorul Universității.

„Sunt total diferiți (n.r. play-out) adversarii ca valoare, calitate individuală, noi ne batem cu echipele din play-out, am terminat pe locul pe un loc onorabil zic eu. Am încredere în continuare în jucători, sunt valoroși, importanți, foarte bine pregătiți, iar când am la dispoziție toți jucătorii și pot să alcătuiesc o echipă bună putem să punem probleme oricărui adversar. În această seară probabil și dacă am fi avut ceilalți patru jucători am fi avut dificultăți în câștiga jocul, pentru că astăzi CFR a arătat foarte bine„, a mai precizat Sabău.

„Au fost niște momente cheie în acest joc, dacă nu am fi primit acel 11 metri cred că jocul se ducea 0-0, cel puțin până la pauză. Sprijinul suporterilor noștri a contat foarte mult, dar noi nu am arătat bine, asta e realitatea, sunt și astfel de momente”, a spus tehnicianul Universității.

„Principalul obiectiv pentru noi rămâne salvarea de la retrogradare„, a conchis acesta.

Universitatea Cluj a terminat pe locul 10 sezonul regular 2022-2023, cu 34 de puncte, în timp ce CFR se află pe 2 în ierarhia Superligii, cu 63 de puncte.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *