Derby feroviar veritabil în Gruia! CFR și Rapid au oferit meciul etapei în Superliga!

CFR Cluj a debutat în play-off cu un egal spectaculos în fața celor de la Rapid București. Clujenii au condus de două ori, fiind egalați de fiecare dată. Minutele de prelungire au adus și o fază controversată, golul de 3-2 fiind marcat de Maglica, dar a fost anulat pe motiv de offside, unul foarte mic.

Clujenii au început meciul așa cum l-au terminat pe ultimul, în atac. Astfel, la prima pasă săltată a lui Ciprian Deac, defensiva Rapidului a fost surprinsă de un Rangelo Janga scăpat singur cu Horațiu Moldovan. Fostul portar al CFR-ului l-a faultat pe atacantul din Curacao, acordând lovitură de pedeapsă feroviarilor în minutul 3.

La fel ca în meciul trecut, împotriva Universității, Cluj Janga a transformat cu sânge rece și a deschis scorul în derby-ul feroviar. Giuleștenii au fost copleșiți de aportul ofensiv al CFR-ului, iar Claudiu Petrila a semnat a doua ocazie de gol în minutul 6, când a șutat la firul ierbii din unghi, puțin pe lângă poarta lui Moldovan.

Primă repriză spectaculoasă în Gruia

Rapidul a dat replica imediat, reușind să egaleze în minutul 11 prin Mattias Kait, care a finalizat centrarea lui Antonio Sefer din flancul drept. Elevii lui Adrian Mutu au fost aproape de a prelua conducerea în minutul 21, când Răzvan Onea a trecut de Camora, șutul puternic al acestuia fiind scos de Scuffet. Mingea a ricoșat la Valentin Costache, a cărui șut a fost scos de portarul italian de la vinclu.

Dacă nu a marcat Rapidul, a făcut-o CFR-ul la faza imediat următoare prin Nana Boateng. Ghanezul a finalizat o fază încâlcită din apropierea porții adverse, reușind să-l păcălească pe Moldovan cu o execuție săltată în minutul 22. Elevii lui Dan Petrescu nu au profitat de un cadou al defensivei rapidiste în minutul 26, Karlo Muhar șutând pe centrul porții, în brațele lui Moldovan. Pe final de repriză, Junior Morais și-a încercat șansa de la distanță, iar șutul veteranului brazilian a trecut puțin pe lângă vinclu.

Rapidul începe excelent repriza secundă

Pe un fond sonor dominat de fanii giuleșteni, Rapidul a început mai bine a doua repriză punând constant presiune pe careul clujean. Elevii lui Mutu au reușit egalarea în minutul 56 prin Răzvan Onea, după ce „căpitanul” Camora nu l-a atacat decisiv pe tânărul fundaș lateral, iar acesta l-a executat pe Scuffet cu un șut plasat perfect. CFR-ul a pus stăpânire pe joc după golul primit. La un contraatac giuleștean, fostul CFR-ist, Costache ajunge la finalizare dar dă mult pe lângă din poziție excelentă.

În minutul 74, Ermal Krasniqi a ieșit pentru prima oară la rampă după o acțiune în flancul său stâng pe care a încheiat-o cu o centrare foarte periculoasă, care nu a fost interceptată de niciun coleg, însă. După o fază aproape identică, Cristi Săpunaru a fost aproape să își introducă mingea în propria poartă, în minutul 79.

Minutul 83 a adus încă o ocazie mare pentru rapidiști, Kait fiind refuzat de Scuffet după un șut puternic al estonianului. Italianul și-a mai scos o dată echipa la o lovitură de cap sub bara transversală în minutul 90.

CFR-ul a reușit să marcheze în prelungiri, reușita lui Maglica fiind nevalidată de arbitrul Chivulete. Imediat după analiza VAR, trei rapidiști au ratat ocazia de a finaliza în careul advers, Dugandzic fiind cel care a fost blocat. Krasniqi a expediat ultimul șut spre poarta lui Moldovan, puțin pe lângă, iar meciul s-a încheiat la egalitate.

Astfel, CFR Cluj a început play-off-ul cu o remiză și rămâne pe locul secund al Superligii, la două puncte de liderul Farul. Elevii lui Dan Petrescu vor reveni după vacanță tot pe teren propriu, împotriva Argeșului, în sferturile Cupei României.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *