Sabău vrea atitudine de la elevii săi în finala Cupei României: „Avem șansa noastră pentru care trebuie să luptăm. Vreau să văd bărbați în teren”

Antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat în cadrul conferinței de presă premergătoare partidei cu Sepsi OSK din finala Cupei României că își dorește ca echipa sa să câștige trofeul Cupei României pentru suporteri și chiar dacă formația din Sfântu Gheorghe are o experiență mai mare și un antrenor bun, gruparea clujeană are șansa ei și trebuie să lupte până la capăt.

„Acest meci înseamnă posibilitatea să câștig un trofeu ca antrenor, mă responsabiliează foarte mult, fiind format și am debutat la acest club, iar acest lucru mă obligă. Am așa o satisfacție când îi văd pe suporterii noștri că sunt fericiți, bucuroși. Mi-aș dori foarte mult să reușim să îi facem în continuare să fie mândri de noi, așa cum au declarat ei.

Cred că putem face acest lucru prin atitudine și prin starea de spirit, să nu cedăm în niciun moment. E posibil ca ei să plece prima șansă, să fie favoriți, e o echipă care pare mai omogenă, o echipă care a ajuns să joace în play-off și înseamnă că are calitate, cu multă experiență, un antrenor pe care eu îl respect foarte mult, dar noi avem șansa noastră pentru care trebuie să luptăm și vreau să văd bărbați în teren”, a declarat tehnicianul Universitatii Cluj.

Jucătorii noștri trebuie să creadă în șansa lor

„Această presiune vine de la faptul că am ajuns până aici și nu ai cum să nu îți dorești să câștigi o cupă. Nu de multe ori reușești să te întâlnești cu o astfel de șansă, asta le-am spus și jucătorilor. Dar asta nu trebuie să îi încarce prea mult, noi trebuie să jucăm fotbal până la urmă.

Pentru că dacă te încarci prea mult s-ar putea să anuleze din calitățile tale, calitatea jocului, dar e o presiune pentru că probabil și prin ceea ce am făcut. În timpul campionatului am avut niște meciuri foarte foarte bune, am jucat cu echipa campioană Farul pe care am bătut-o, înseamnă că avem potențial, iar jucătorii noștri trebuie să creadă în șansa lor”, a declarat antrenorul.

Finala Cupei României dintre Universitatea Cluj și Sepsi OSK are loc de la ora 20:30, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *