Reunire la ”U”. Schimbări în lot și conducere

Curând va avea loc reunirea la Universitatea după ratarea promovării în Liga 1. Încă nu se știe oficial data reunirii.

În afara de noutatea certă, antrenorul Cristian Dulca, nu se știe dacă Ioan Ovidiu Sabău va mai continua ca manager sportiv, după ce acestea și-a asumat ratarea promovării și a spus Comitetului Director că ar dori doar la Centrul de Juniori și Copii. Pe loc rămâne partea administrativă, adică președintele Radu Constantea (om de afaceri, consilier local PNL) și vicepreședintele Cosmin Irimieș (profesor universitar de comunicare). Irimieș va pleca la toamnă să predea în Statele Unite ale Americii.

”Pînă plec în State, ceea ce e o ocazia unică pentru un universitar pe care nu o port rata, eu voi sta stau la ”U” și la cursurile mele la UBB dar voi asigura tot ce e necesar, ca până acum, împreună cu stafful nostru, pentru echipă. Să stea liniștită lumea pe partea asta. Sponsorii rămân alături de club”, a spus Irimieș pentru site.

La nivel de jucători se așteaptă mari schimbări, așa cum a și declarat Dulca. Cert e că golgeterul studenților, Cristian Gavra va continua, el fiind cumpărat de ”U”.

Siteul ActualdeCluj.ro anunță că veteranii Gabi Giurgiu și Tavi Abrudan nu mai contină, iar Dur-Bozoancă, portarul titular, unul din cei mai buni jucători de la „U„, se întoarce la Viitorul, el fiind luat de „U„ doar împrumut. În schimb, dintre cei patru veterani, doi mai încearcă un nou sezon, adică atacantul Dorin Goga, jucător decisiv la Universitatea și mijlocașul la închidere George Florescu.

În timpul vacanței Goga a joacă miuțe în campionatele de minifotbal ale Clujului, iar Florescu a fost la Campionatul European de fotbal Under 21, din Italia, unde nu este exclus să vizioneze și semifinala de joi România-Germania. Pârvulescu a fost plecat ciu iubita la Cazanele Dunării.

În timp ce la U inca totul e in derulare, restul rivalelor s-au întărit serios. Atît Rapid cât mai ales UTA Arad și Petrolul Ploiești, la nivelul conducerilor cât și a băncii tehnice. Pancu, Flavius Stoican, Laszlo Balint vor fi rivalii lui Dulca la nivel de antrenori în timp ce, la Petrolul de exemplu este conducător experimentatul și controversatul Marius Stan.

Vom reveni.

Florescu si Goga încearcă să ducă pe U în Liga 1. Fiind an electoral se așteaptă susținere maximă de la Boc

Clubul are asigurat un buget de 2 milioane de euro, doar al Rapidului, nou promovată, fiind mai mare, 2,3 milioane de euro, așa cum relevă o analiză de astăzi a Gazetei Sporturilor.

Pe 12 iulie , ”U” are meci aniversar cu PAOK Salonic, dar solicitarea lui Dulca, de a veni publicul la meci a suscitat pe social media replici acide. Ratarea promovării a produs răni adânci și supărare mare în rândul fanilor, care nu se anunță în număr mare la meciul propus de Sports Festival.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *